Van Aert en Evenepoel niet op audiëntie bij koning Filip
foto: Cor Vos
maandag 27 september 2021 om 15:26

Van Aert en Evenepoel niet op audiëntie bij koning Filip

Het bezoek van de Belgische medaillewinnaars van het WK wielrennen aan koning Filip is maandag niet doorgegaan. Onder meer Wout van Aert en Remco Evenepoel, die respectievelijk zilver en brons wonnen op het WK tijdrijden, zouden op audiëntie gaan op het kasteel van Laken.

Frederik Broché, de technisch directeur van Belgian Cycling, bevestigt het nieuws aan Belga. “Niet alle genodigden konden aanwezig zijn en daarom is in samenspraak beslist om de audiëntie van vandaag te annuleren. Het ging daarbij ook om een aantal renners met een erg drukke kalender”, legt Broché uit.

“We wilden liever de huldiging met iedereen erbij laten plaatsvinden. Daarom is gekozen voor uitstel”, aldus de technisch directeur. Dat de wegwedstrijd van zondag op een anticlimax uitdraaide voor de Belgische ploeg, is volgens Broché niet de reden. “De teleurstelling bij de renners was gisteren in Leuven na de wegrit bij de elite heel groot. Maar die teleurstelling heeft zeker geen rol gespeeld bij het uitstel van de audiëntie.”

België moest het op het WK wielrennen in eigen land doen met vier medailles. Naast Van Aert en Evenepoel zouden ook Florian Vermeersch (brons op het WK tijdrijden voor beloften) en Alec Segaert (brons op het WK tijdrijden voor junioren) zich melden bij de koning.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.