Van Aert: “Ik ben klaar voor BK”
Foto: Marcel Koch
donderdag 7 januari 2016 om 16:48

Van Aert: “Ik ben klaar voor BK”

Wout van Aert pakt zondag de nationale driekleur tijdens het Belgisch kampioenschap Veldrijden. Dat is althans de mening van zijn concurrenten. De 21-jarige Belg blijft rustig: “Ik heb een zeer goede voorbereiding achter de rug in aanloop naar de titelstrijd.”

Topfavoriet
“Ik vind het alvast een eer om die status te krijgen, maar dat wil niet zeggen dat ik zondag sowieso win”, tekent Belga op tijdens een persconferentie. “Het BK is een heel speciale en moeilijke koers. Ik heb al enkele zeges achter mijn naam staan. Bepaalde renners zullen wellicht meer stress hebben. Vorig jaar lukte het me niet om Belgisch kampioen te worden, ook al stak ik er in die periode een pak meer dan nu boven de rest uit. Dit seizoen kende ik voor Baal immers een dipje. Het ligt nu dus anders dan in 2015. Sven Nys, Kevin Pauwels, Tom Meeusen en Klaas Vantornout zijn te duchten concurrenten. Zij hebben zich de afgelopen weken nadrukkelijk op het voorplan gefietst. […] Ik heb ook een mental coach onder de arm genomen. Samen met hem probeer ik zoveel mogelijk stress achter mij te laten. Soms ga ik bij hem langs en babbelen we wat. Ik heb dankzij die gesprekken nu leren begrijpen wat er vroeger soms misliep bij mij.”

Albert doet duid in het zakje
Van Aerts ploegleider Niels Albert bij Crélan-Vastgoedservice is geheel volgens zijn aard een stuk meer uitgesproken. “De kans dat Wout zondag wint is negentig procent. Sommigen zeggen dat Van Aert geen kampioenschapsrenner is, maar dat vind ik te kort door de bocht. Hij won toch zijn kampioenschappen bij de jeugd? Dit seizoen wint hij vijftien crossen van de 25. Ik wil dat zondag de ploeg als geheel goed presteert en dat Wout het dan kan afmaken. Hij moet simpelweg zijn ding proberen te doen en zichzelf te zijn. Hoe we het precies zullen aanpakken, zal je zondag pas tussen drie en vier uur in de namiddag zien.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
7 januari 2016 17:06
Duit jongens, Albert doet zijn duit in het zakje..
7 januari 2016 20:30
of van Aert al dan geen kampioenschapsrenner is zal in de toekomst blijken. vooralsnog vind ik hem niet stabiel in zijn interviews. soms zelfverzekerd, soms zo onzeker als de pest. maar goed, van der Poel is er niet bij, en dat scheelt al weer een hele hoop druk.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.