Van Aert klopt Jakobsen en Van der Poel in na-Tourcriterium Roosendaal
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 2 augustus 2022 om 09:35

Van Aert klopt Jakobsen en Van der Poel in na-Tourcriterium Roosendaal

Wout van Aert heeft maandag de Draai van de Kaai, een na-Tourcriterium in Roosendaal, op zijn naam geschreven. De winnaar van de groene trui in de voorbije Tour de France versloeg in een sprint met drie Fabio Jakobsen en Mathieu van der Poel.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor Van Aert is het zijn tweede overwinning van de avond, nadat hij eerder ook al de koppeltijdrit aan de zijde van Marianne Vos had gewonnen. De renner van Jumbo-Visma was afgelopen zondag ook al de beste in eigen land in het na-Tourcriterium van Herentals. Van Aert is overigens nog niet klaar met de criteriums: zo zal hij over iets minder dan twee weken ook nog deelnemen aan de Profwielerronde van Etten-Leur.

Eerder op de avond werd het aanwezige publiek in Roosendaal al getrakteerd op een ‘gemengde koppeltijdrit’. Wout van Aert en Marianne Vos, die in hun groene trui door de straten van Roosendaal reden, wisten deze tijdrit naar hun hand te zetten. Het tweetal van Jumbo-Visma versloeg Ellen van Dijk en Bauke Mollema, de derde plaats ging naar het duo Mathieu van der Poel en Annemiek van Vleuten.

Van Aert en Vos worden uitgebreid in het zonnetje gezet – foto: Cor Vos

De vrouwen werkten maandagavond ook een criterium af in Roosendaal. Annemiek van Vleuten wist de koers winnend af te sluiten. De Nederlandse van Movistar won in haar gele trui voor groenetruidrager Marianne Vos en Shirin van Anrooij, die in de voorbije Tour de France Femmes de witte jongerentrui wist te veroveren

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.