Van Aert laat snelle benen zien: “Ik wilde het proberen”

dinsdag 11 juni 2019 om 18:59
Van Aert laat snelle benen zien: “Ik wilde het proberen”

foto: Cor Vos

Wout van Aert maakt indruk in het Critérium du Dauphiné. De renner van Jumbo-Visma was al in het bezit van de jongerentrui, maar wist in finishplaats Riom ook nog de puntentrui te veroveren. “Ik wist niet precies wat ik van deze sprint kon verwachten”, aldus Van Aert, die knap als tweede finishte achter winnaar Sam Bennett.

Van Aert moest dan wel Bennett laten voorgaan, hij wist gerenommeerde sprinters als Edvald Boasson Hagen, Álvaro Hodeg en Luka Mezgec achter zich te houden.  “Ik ben blij met deze tweede plaats”, is dan ook zijn logische conclusie. “Het is een bevestiging van mijn goede vorm.”

“Ik wilde het vandaag proberen om te zien waar ik zou eindigen. De enige manier was om vroeg aan te gaan, aangezien Bennett in een vlakke sprint te sterk is voor mij”, zo analyseert Van Aert, die nu in het bezit is van twee truien. “Een tweede plaats was het hoogst haalbare”, zo concludeert ploegleider Grischa Niermann.

Niermann: “Het was een verschrikkelijke etappe”
“Het was vandaag echt een verschrikkelijke etappe, nat en heel erg koud”, zo vertelt de oud-renner. “De renners hebben veel geleden, ook al was het een etappe die makkelijk te controleren was. In de finale hebben Lennard (Hofstede) en Pascal (Eenkhoorn) goed werk verricht voor Wout.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.