Van Aert naar de Tour: “Heel mooie kans die ik krijg van de ploeg”

maandag 10 juni 2019 om 12:20
Van Aert naar de Tour: “Heel mooie kans die ik krijg van de ploeg”

foto: Cor Vos

Wout van Aert was misschien wel de verrassendste naam in de Tourselectie van Jumbo-Visma, die vandaag werd bekendgemaakt. De Belg vult de plek in van Primož Roglič, die vermoeid uit de Giro d’Italia kwam. “Het is een heel mooie kans die ik krijg van de ploeg.”


Van Aert is momenteel actief in het Critérium du Dauphiné, waar hij opende met een derde plaats in de openingsrit naar Jussac. Hij pakte er de draad weer op na zijn sterke voorjaar, dat hem onder meer podiumplaatsen opleverde in Strade Bianche en de E3 BinckBank Classic en een zesde plaats in Milaan-San Remo. Volgens de ploeg is de Belg klaar om de volgende stap te zetten. ‘Een versterking voor ons team’ noemde ploegleider Merijn Zeeman hem al.

Aanvankelijk was de selectie van Van Aert niet voorzien, maar door een vermoeide Roglič kwam de Belg in beeld voor de Tour en dus mag hij op zaterdag 6 juli zijn opwachting maken in thuisland België voor de Grand Départ in Brussel. “Het is een heel mooie kans die ik krijg van de ploeg. Voor mij is het uniek om mijn Tourdebuut te maken in een jaar dat de Tour in België start”, liet Van Aert al weten aan Sporza.

Rol in Groenewegens sprinttrein
“De mensen binnen mijn ploeg Jumbo-Visma zeggen dat ik klaar ben voor mijn eerste Tour. Zelf zie ik het natuurlijk ook helemaal zitten.” Voor de Belg is een rol voorzien in de sprinttrein rond Dylan Groenewegen. Ook moet hij Steven Kruijswijk helpen bij diens positionering in de ritten die niet in het hooggebergte plaatsvinden. “Daarnaast hoop ik ook dat ik in de ploegentijdrit op dag twee mijn steentje kan bijdragen.”

Van Aert noemt zijn deelname ‘een win-winsituatie’: “Ik mag de grootste koers van het jaar rijden met een ploeg die strijdt voor ritzeges en een mooi klassement.” Onlangs was hij al tweeënhalve week op hoogtestage en met de Dauphiné erbij denkt hij een goede voorbereiding te hebben op de Franse drieweekse rittenkoers. Wel heeft zijn deelname gevolgen voor zijn wegprogramma: na de Tour rijdt hij nog de Prudential Classic om daarna al rust te nemen voor het crossseizoen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.