Van Aert over Olympische Spelen: “Ik heb nog niets gehoord van de bondscoach”
foto: Cor Vos
maandag 28 oktober 2019 om 09:50

Van Aert over Olympische Spelen: “Ik heb nog niets gehoord van de bondscoach”

Wout van Aert is een van de gegadigden om namens België volgend jaar naar Tokio te gaan voor de Olympische Spelen. De renner van Jumbo-Visma kan zich daar richten op de tijdrit, het onderdeel waarop hij Belgisch kampioen is. Van Aert heeft alleen nog niets gehoord van bondscoach Rik Verbrugghe.

“Als ik me daar goed op kan voorbereiden, kan ik er beslist een mooi resultaat halen”, geeft Van Aert aan bij Belga. Hij zou graag aan de Olympische Spelen willen deelnemen. Na de zilveren medaille van Remco Evenepoel op het WK tijdrijden en zijn gouden plak op het EK tijdrijden is de jongeling al zeker, maar er is nog een tweede plek voor een Belgische tijdrijder.

“Voor mijn tijdritzege in de Dauphiné en voor het BK had wellicht niet echt iemand aan mij gedacht als tijdrijder. Nu liggen de zaken anders. Alleen kon ik door mijn blessure het EK en WK niet rijden en had ik geen kans om me te kwalificeren”, zegt Van Aert. Hij hoopt snel iets te horen van de bond. “Ik moet eerlijk zijn: ik heb nog niets gehoord van de bondscoach of Belgian Cycling de voorbije weken en ik weet dus niet waar ik aan toe ben de komende maanden.”

‘Ik heb me helemaal niet kunnen bewijzen’
Onlangs zat Rik Verbrugghe al wel met Victor Campenaerts, een andere kandidaat voor de olympische tijdrit in Tokio. “Het zou inderdaad wel handig zijn als we snel iets meer info krijgen”, aldus de Jumbo-Visma-renner. “Een tijdrit is echt iets wat je goed moet en kan voorbereiden, zeker op de Spelen, toch wel het allerhoogste niveau en een kans die zich maar om de vier jaar voordoet. Het is jammer voor Victor dat hij pech heeft gehad op het WK, maar anderzijds, ik heb me helemaal niet kunnen bewijzen, dus ik ben op zich wel tevreden dat ik nu nog kans maak.”

Van Aert wacht dus af de komende periode tijdens zijn herstel. “Het is aan de federatie om hun sterkste tijdrijders nu te informeren. Ik ga hen toch niet zelf bellen. Zo werkt het niet en ik ben ook niet van plan om te bedelen voor een selectie”, laat hij weten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.