Van Aert overweegt deelname aan WK in Yorkshire
foto: Cor Vos
vrijdag 19 april 2019 om 13:17

Van Aert overweegt deelname aan WK in Yorkshire

Zal Wout van Aert eind september deelnemen aan het WK in Yorkshire? Als het aan bondscoach Rik Verbrugghe ligt wel. “De manier waarop Wout koerst, staat me geweldig aan”, zo laat hij weten aan Het Nieuwsblad. Van Aert zelf ziet een WK-debuut wel zitten, maar twijfelt.

Rik Verbrugghe heeft grote plannen als bondscoach. “Ik droom ervan om een blok te vormen rond Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Oliver Naesen en Wout van Aert”, aldus de oud-renner. “Ik wil daarnaast ook sterke helpers die tot diep in de finale mee kunnen, maar ook neutraal blijven en nuchter de kansen kunnen inschatten.”

Verbrugghe: “Ik wil koersen zoals Deceuninck-Quick-Step”
Een beetje zoals Deceuninck-Quick-Step, de ploeg die al jarenlang domineert in het voorjaar. “Ik wil graag op dezelfde manier koersen: aanvallend en met de intentie om het WK te winnen. Ik wil naar Yorkshire trekken met renners die naar een piek toeleven”, zo schetst Verbrugghe.

Van Aert moet een van de kopmannen worden. “Waarom? Omdat Wout altijd vooraan koerst. Hij was dit voorjaar fysiek een van de sterkste renners. Bovendien ligt de omloop hem erg goed. In de laatste zeven ronden liggen heuvels die doen denken aan de Amstel Gold Race.”

Rik Verbrugghe denkt nadrukkelijk aan Wout van Aert – foto: Cor Vos

Van Aert in dubio: “Ik kan niet blijven pieken”
Van Aert ziet net als Verbrugghe kansen in Yorkshire. “Er is niet elk jaar een omloop waarop ik uit de voeten kan. Daarnaast is het een speciale koers, vooral omdat ik hem nog nooit reed. Ik overweeg dan ook om deel te nemen.” De renner van Jumbo-Visma zit echter met een probleem: wat met het begin van het veldritseizoen?

Het WK in Yorkshire wordt namelijk verreden op 29 september, vlak na de wereldbekercrossen van Iowa (14 september) en Waterloo (22 september). Bovendien heeft Van Aert al een intensieve periode achter de rug. “Ik moet oppassen dat ik niet teveel doelen stel”, aldus de renner van Jumbo-Visma.

“Ik kan niet meerdere periodes achter elkaar pieken. Ik wil concreet weten wanneer mijn wegcampagne eindigt en wanneer mijn crosseizoen begint. En vooral wanneer ik een rustperiode kan inlassen. Het is al lastig om van januari tot midden april je focus te behouden.”

Wout van Aert heeft al een zware periode achter de rug – foto: Cor Vos

Gesprek na Luik-Bastenaken-Luik
Van Aert zal na de Amstel Gold Race dan ook op vakantie gaan, om in mei de rest van het jaar te bespreken. “Het enige wat ik nu weet, is dat ik in juni op hoogtestage ga naar de Sierra Nevada. Daarna volgen onder meer het Critérium du Dauphiné en de Bretagne Classic.”

“Verder is er nog niks beslist. Ik heb ook nog niet met de bondscoach gesproken over het WK.” Verbrugghe hoopt Van Aert echter te overtuigen. De keuzeheer zal na Luik-Bastenaken-Luik contact zoeken met de renners die op zijn longlist staan.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
19 april 2019 13:33
Het is bewezen, hij kan geen wegkoers winnen , dus zeker geen WK
    22 april 2019 23:43
    Bettiol had ook nog geen koers gewonnen (voor de RVV)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.