Van Aert slaat toe: “Eindelijk op het hoogste niveau”
foto: Cor Vos
zondag 20 januari 2019 om 16:25

Van Aert slaat toe: “Eindelijk op het hoogste niveau”

Wout van Aert heeft met zijn overwinning in Pontchâteau de leiding overgenomen in het wereldbekerklassement. In de eindsprint klopte de wereldkampioen zijn directe concurrent Toon Aerts in de sprint. “Het is een opluchting om hier te winnen”, reageert Van Aert in het flashinterview.

De coureur uit Lille herhaalde dat hij een lastig seizoen kent in zijn regenboogtrui. Het is een seizoen waarin Mathieu van der Poel alles wint wat los en vast zit, daarom moest Van Aert nu toeslaan bij afwezigheid van de Europees kampioen die op trainingskamp is. “Eindelijk is dit een zege op het hoogste niveau. Daar ben ik heel blij mee”, zegt hij.

“Deze koers was heel tactisch. Je moet kalm blijven en energie sparen voor de finale, maar Toon deed dat ook. Ik moest gokken op de zege en zelf reageren op alle aanvallen”, aldus Van Aert, die door zijn zege Aerts van de troon stootte in de klassement van de Wereldbeker. Volgende week is de slotmanche in Hoogerheide, waar Van Aert een voorsprong van drie punten op zijn landgenoot.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.