Van Aert: “Spijtig van die eerste ronde, maar ik ben tevreden”
Foto: Photopress.be
zondag 25 november 2018 om 16:44

Van Aert: “Spijtig van die eerste ronde, maar ik ben tevreden”

Wout van Aert kwam vanmiddag in Koksijde maar moeilijk op gang. Na de eerste ronde was de wereldkampioen in zevende positie verzeild geraakt, op veertig seconden van Mathieu van der Poel. In het tweede deel van de cross hield hij wél gelijke tred, en dat geeft hem blijkbaar vertrouwen.

“Spijtig van die eerste ronde”, reageerde Van Aert voor de camera van Sporza. “Ik was niet echt bij de zaak. Ik miste de pedalen bij de start en was niet zo goed weg. Daarna maakte ik een drie à viertal fouten kort na elkaar, en ging ik ook tegen de grond. Zo liep ik direct veel achterstand op Mathieu op.”

Van Aert bleef in het tweede deel van de cross wel gelijke tred houden met Van der Poel en kan dus met een goed gevoel op trainingsstage naar Spanje. “Ik kan met een tevreden gevoel terugkijken op dit weekend. Gisteren had ik voor het eerst terug een beter gevoel en vandaag bevestigde ik met een goede uitslag. Ik kan met een goed gevoel naar Spanje, waar ik veel lange ritten ga doen. Dat is nodig om de winter goed door te komen en natuurlijk de basis gaaf te houden met het oog op het voorjaar.”

Mogen we dan een herboren Van Aert verwachten bij zijn terugkeer? “Ik kom altijd goed van stage. Bergop kan je de juiste intensiteit in je trainingen leggen en ik reageer daar altijd goed op”, aldus Van Aert.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.