Van Aert start zondag met gouden nummer in eerste wedstrijd bpost bank trofee
Foto: Marcel Koch
donderdag 8 oktober 2015 om 10:34

Van Aert start zondag met gouden nummer in eerste wedstrijd bpost bank trofee

Wout van Aert zal zondag in Ronse starten met een gouden rugnummer. De organistie van de bpost bank trofee maakte gisteren bekend dat de leider in het regelmatigheidsklassement een gouden rugnummer zal dragen. De 21-jarige Van Aert is titelverdediger en won vorig jaar vijf van de acht manches.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Van Aert vindt het een goed idee. “Ik vind zo’n gouden rugnummer best wel origineel”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “In de Ronde van Frankrijk draagt de winnaar van de prijs van de strijdlust ook een speciaal rugnummer. Een trui zoals de Gouden Stier had ook gekund, maar dat is veel meer show. Laat de show maar voor de voetballers en laat ons crossers maar normaal doen.”

De bpost bank trofee kent dit jaar twee nieuwe wedstrijden. De Soudal Scheldecross Antwerpen (19/12) en de Waaslandcross Sint-Niklaas (6/2) zijn nieuw. Zondag staat in Ronse de GP Mario De Clercq op het programma.

Kalender bpost bank trofee:
11/10: GP Mario De Clercq – Ronse
1/11: Koppenbergcross – Oudenaarde
29/11: Flandriencross – Hamme
5/12: Noordvlees Van Gool Cyclocross – Essen
19/12: Scheldecross – Antwerpen
29/12: Azencross – Loenhout
1/1: GP Sven Nys – Baal
6/2: Waaslandcross – Sint-Niklaas

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
8 oktober 2015 12:36
goed idee zo'n gouden rugnummer voor van Aert. een renner die echt elke koers de beste is, zelfs als hij eens niet wint verdient zoiets wel.
8 oktober 2015 12:54
Moet niet te gek worden met al dat goud in de koers natuurlijk, na de kilometer nu ook een rugnummer. Mag wat kosten zeker. ;)
8 oktober 2015 13:16
Vandaar dat al die Nederlandse crossen er mee nokken ;)
Den Bosch al en nu Heerlen ook.
8 oktober 2015 15:05
Aldus de man met de rode schoentjes.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.