Wout van Aert ‘herstelt’ met rit van 230 kilometer, spectaculaire val Cypriotische belofte

maandag 20 september 2021 om 19:00
Wout van Aert ‘herstelt’ met rit van 230 kilometer, spectaculaire val Cypriotische belofte
Wielerflits Kort

In WielerFlits Kort bundelen we kleine berichtjes die te klein zijn voor het tafellaken, maar te groot voor het servet. In deze editie de trainingsrit van Wout van Aert daags na het WK tijdrijden en een spectaculaire val bij de beloften tijdrit.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Vroege beslissers profiteren tijdelijk van een aantrekkelijke Early Bird-korting.

Wout van Aert fietst zeven uur uit

Wout van Aert heeft zichzelf daags na zijn zoveelste zilveren medaille op grote kampioenschappen van maandag (tweede op het WK tijdrijden), getrakteerd op een duurtraining van zeven uur. Vanuit Leuven trok hij voor bijna 230 kilometer door Vlaanderen, met een gemiddelde van 32,5 kilometer per uur. Op Strava deelde hij zijn rit, met de volgende illustere woorden: “’t Zuur eruit zweten.”


Onfortuinlijke tuimelperte van Cypriotische belofte

Pechvogel van de dag was Alexandros Matsangos. De 21-jarige Cyprioot gaf namelijk op tijdens het WK tijdrijden. Dat was niet zonder reden, want de jongeling kwam zwaar ten val. Hij raakte op een gegeven met zijn stuur de nadars en vloog daar toen even spectaculair als pijnlijk overheen. Hij kon zijn weg niet meer vervolgen. Bekijk op Sporza de beelden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.