Van Aert tussen Kwiatkowski en Sagan: “Winnen zal super vreemd zijn”

Van Aert tussen Kwiatkowski en Sagan: “Winnen zal super vreemd zijn”

foto: LaPresse

vrijdag 2 maart 2018 om 18:44

Wout van Aert was op de persconferentie voorafgaand aan Strade Bianche een van de hoofdpersonen. De wereldkampioen veldrijden werd tussen tweevoudig winnaar Michal Kwiatkowski en wereldkampioen Peter Sagan in gezet. “Ik zit tussen twee geweldige renners die ik vijf minuten geleden voor het eerst ontmoette”, lachte Van Aert. Ook Elisa Longo Borghini was als laatste winnares bij de vrouwen aanwezig.

“Ik ben blij om hier aan de start te staan”, begon de kopman van Veranda’s Willems-Crélan, dat op het laatste moment een wildcard kreeg. “Het is de eerste keer dat ik de voorjaarsklassieker aandoe, dus het is een echte droom die uitkomt om deze koers te rijden. Mijn eerste wegwedstrijd afgelopen weekend ging aardig goed en ik hoop om morgen ook zo te presteren.”

Van Aert maakte in de Omloop Het Nieuwsblad een sterke indruk, door met de besten mee te gaan over de Muur van Geraardsbergen en deel uit te maken van de kopgroep waar de uiteindelijk winnaar uit wegsprong. Mede daarom werd hij uitgenodigd voor de persconferentie van de Toscaanse grindwedstrijd. “Het is een grote uitdaging om tegen Sagan en Kwiatkowski te rijden, maar het wordt ook moeilijk omdat ik een heel veldritseizoen afgewerkt heb.”

“De onverharde wegen van Strade Bianche passen goed bij mij, maar ik moet nog steeds hard trappen”, blikt Van Aert vooruit. “Winnen zal super vreemd zijn, het zou uit het niets komen. Ik ga het proberen en als ik een rol kan spelen in de finale, ga ik alles geven.”

foto: LaPresse

Peter Sagan: “Het is moeilijk in te schatten hoe het gaat”
Voor wereldkampioen Sagan is het zijn eerste Europese wedstrijd van het seizoen, na zijn avontuur in de Tour Down Under. “Ik weet niet wat morgen gaat gebeuren, maar ik niet dat het weer goed gaat worden”, voorspelt de wereldkampioen. “Ik heb getraind op hoogte, dus nu is het moeilijk in te schatten hoe het gaat. Ik heb waarschijnlijk nog een paar wedstrijden nodig en hopelijk word ik niet weer ziek zoals vorig jaar.”

Michal Kwiatkowski: “De condities zullen deze editie uniek maken”
Tweevoudig winnaar Kwiatkowski kan het record van Fabian Cancellara evenaren. “Ik ben blij om er weer te zijn als de winnaar van vorig jaar. Er is een klein beetje druk daarom, maar ik heb een geweldige winter gehad en al twee etappekoersen gedaan. Ik heb prachtig gekoerst in de Algarve en de laatste twee weken een mooie periode gehad richting deze Stade Bianche. Ik moet blij zijn, ook met het weer. De condities zullen deze editie uniek maken”, aldus de Pool van Sky.

Elisa Longo Borghini: “Ik ben nog niet op mijn best”
De enige vrouw op de persconferentie was Elisa Longo Borghini. De Italiaanse van Wiggle High5 herhaalde haar uitspraak van eerder deze week. “Ik ben nog niet op mijn best, maar het zou leuk zijn om weer een door RCS georganiseerde wedstrijd te winnen”, zegt ze. “Ik ben blij er te zijn, want ik won vorig jaar en het is een eer om weer over dezelfde wegen te koersen. Natuurlijk zal het weer een factor zijn. De temperatuur zal laag zijn voor ons om 9 uur ’s ochtends en er zijn veel sterke ploegen hier.”


De wedstrijden voor mannen en vrouwen zullen morgen op WielerFlits te volgen zijn middels een Volg Hier.

Dit artikel delen:

62 Reacties

Samlambeej 2 maart 2018 om 23:21

Heel ongemakkelijk interview. Ingetrokke schoudertjes bij Van Aert. Kwiatkowski kijkt zo naar em van jonge jonge ik ga je morge pijn doen. En Sagan ja, die wist met zn figuur geen blijf. Kon niet stil zitten. Zit dus te poppelen om morge de boel uit elkaar te trekke. Vraag me echt af hoe Van Aert zich gaat redden? Ik hoop dat hy het niet aanpakt zoals in Diegem waar VDP op een stevig verzet maar gecontroleerd ging staan en hij daar in het zadel op een miniverzetje zat te pruttelen.

Col du Bramont 3 maart 2018 om 02:49
Quote:
Hype

Een hype is een verschijnsel dat tijdelijk bovenmatige media-aandacht krijgt en daardoor belangrijker lijkt dan het in werkelijkheid is. Het gevolg van dit zichzelf versterkende mechanisme kan zijn dat iets dat zich als een ogenschijnlijk verwaarloosbare kleinigheid voordoet, uitgroeit tot een werkelijk belangwekkend verschijnsel.

De overdreven soms wat hilarisch aandoende media aandacht voor Wout van Aert voldoet aan de definitie vh begrip Hype.

HJJH 3 maart 2018 om 07:20

Wout is groter dan die andere twee.

doeme80 3 maart 2018 om 07:49

Hoe heet Calimero in Nederland?

Romāns Vainšteins 3 maart 2018 om 08:02

Kalemerel

sooike 3 maart 2018 om 09:19

De ploeg krijgt een wildcard , o.a. op voorwaarde dat Van Aert uitgespeeld mag worden als publiekstrekker met o.m. zijn aanwezigheid in de traditionele persconferentie, Niks mis mee, niks hype, gewoon een faire deal. Ik kan me voorstellen dat Sagan en Kwiatkowski hun wenkbrauwen hebben gefronst toen ze moesten aanschuiven bij Wout. Het zal vanmiddag duidelijk worden waar Woutje echt staat. Het Nieuwsblad is een iets andere koers dan de Strade. Ik denk dat dat Wout dat zelf ook wel zal ervaren…

Alban 3 maart 2018 om 09:38

Wat ik me dan afvraag is of, als al die voordelen van een crosser zoveel nut zouden afwerpen in SB, waarom die andere (sub)toppers daar niet ook goed zouden kunnen rijden. 4-5 crossers in de top 10, iemand als Sweeck keurig op de gebruikelijke 2 minuten van nr 1 WvA. Maar ja, zo werkt het dus blijkbaar ook niet.

marehoek 3 maart 2018 om 09:38

Je moet na de wedstrijd op het podium
staan de rest is maar show en waar.niet
iedere renner blij mee is.

Col du Bramont 3 maart 2018 om 09:39
Quote van doeme80:
Hoe heet Calimero in Nederland?

Deze wordt meestal Vlaming of in specifieke gevallen Wuyts genoemd :).

Dirty Derrick 3 maart 2018 om 13:39

@ Col du Bramont

Vooral veel Vlamingen die hier constant aan het wenen zijn. Ga verder in je spelletje Nederland – België maar val ons er niet mee lastig.

Dirty Derrick 3 maart 2018 om 14:35

Waar zitten alle Calimero’s??? Ze hadden hem beter nog wat meer aandacht gegeven…

Ligthning 4 maart 2018 om 10:20

Haha, al de kenners en verzuurden hier. Van Aert heeft geantwoord met de pedalen. De Italianen hebben alvast veel meer wielerkennis dan de Nederlanders, zo blijkt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.