Van Aert wacht nog op persoonlijke excuses Philipsen: “In zijn plaats had ik het anders gedaan”
foto: Cor Vos
woensdag 10 juli 2024 om 11:04

Van Aert wacht nog op persoonlijke excuses Philipsen: “In zijn plaats had ik het anders gedaan”

De verstandhouding tussen Jasper Philipsen en Wout van Aert is al eens beter geweest. Na de veelbesproken sprint in Dijon – waar Van Aert werd gehinderd door Philipsen, die uiteindelijk werd gedeclasseerd – lijkt de kou nog niet helemaal uit de lucht.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

We moeten terug naar donderdag 4 juli, naar de zesde etappe naar Dijon. Wout van Aert besloot zich die dag te mengen in de sprint, maar kon zijn spurt niet volledig rijden. De renner van Visma | Lease a Bike begon goed aan zijn sprint, maar werd door Jasper Philipsen ingesloten. “Dit was niet professioneel de deur dichtdoen, hij ging echt naar de hekken. Dat is een slechte gewoonte van hem”, was de Belg not amused.

Philipsen werd door de wedstrijdjury op de vingers getikt en teruggezet in de daguitslag. De rappe man van Alpecin-Deceuninck richtte zich vervolgens in een post op Instagram tot Van Aert en bood zijn verontschuldigingen aan. Philipsen benadrukte – net als in zijn column in Het Belang van Limburg – dat er geen enkele intentie was om zijn landgenoot in gevaar te brengen.

Over zijn relatie met Philipsen: “Best koel”
Van Aert reageerde op Instagram met ”excuses aanvaard’ en daarmee leek de kous af, maar de relatie tussen de twee Belgische toppers blijkt toch wel verzuurd. “Ik heb de excuses van Jasper gelezen op Instagram. Tot op heden heb ik geen persoonlijke excuses ontvangen”, zei Van Aert na afloop van de tiende etappe naar Saint-Amand-Montrond aan Het Laatste Nieuws. Hoe de verstandhouding nu is in het peloton? Van Aert: “Best koel.”

Van Aert besloot zijn landgenoot in de rit van zaterdag van Semur-en-Auxois naar Colombey-les-Deux-Eglises even op te zoeken. “Ik heb geprobeerd om hem te spreken”, zegt Van Aert. “Daar had Jasper duidelijk geen zin in. In zijn plaats had ik het anders gedaan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.