Van Aert werkt met mental coach: “Wil niet met angst op de fiets kruipen”
foto: Cor Vos
zondag 27 oktober 2019 om 11:09

Van Aert werkt met mental coach: “Wil niet met angst op de fiets kruipen”

Wout van Aert is nog altijd volop aan het revalideren na zijn zware valpartij in de Tour de France. De renner van Jumbo-Visma werkt niet alleen aan zijn fysieke gesteldheid, hij heeft ook een mental coach in de arm genomen. “Ik merkte dat ik wat angstig naar de koers keek”, is Van Aert openhartig in een gesprek met De Zondag.

Van Aert werkt al een tijdje met mental coach Rudy Heylen. “Ik heb lang gedacht dat het niet nodig was, maar ik had het beter al wat vroeger gedaan”, aldus de wegrenner annex crosser. “Ik merkte dat ik wat angstig werd als ik naar het wielrennen keek en ze snel door een bocht gingen. Ik ging ervan uit dat ik geen problemen zou hebben na mijn crash, maar dat is blijkbaar toch een trauma.”

Van Aert heeft dan ook maatregelen genomen om van zijn angsten af te komen. “Ik wil niet met angst op de fiets zitten als ik weer ga trainen”, aldus de 25-jarige renner, die nog een lange weg te gaan heeft. “Ik zou liever veel meer op de fiets zitten, maar er is nog niet echt sprake van conditieopbouw. Ik kan nu niet langer dan twee uur fietsen. Dan krijg ik last rond mijn pees.”

WK veldrijden: race tegen de klok
“Ik heb één keer een lange training gedaan van tachtig kilometer, maar dat was te veel”, aldus Van Aert, die nog altijd mikt op een rentree in het veld, tijdens de kerstperiode. “Dat is het droomscenario. Ik wil dan gewoon meedoen en plezier hebben. Het plan was om vervolgens het BK te rijden, om uiteindelijk op niveau te zijn voor het WK. Maar ik weet niet of dat nog realistisch is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.