Van Aert: “Wie na vandaag de cross nog saai vindt, begrijpt er weinig van”
foto: Photopress.be
donderdag 1 november 2018 om 18:02

Van Aert: “Wie na vandaag de cross nog saai vindt, begrijpt er weinig van”

De Koppenbergcross 2018 was een veldrit zoals vanouds. Spanning tot in de slotronde met Toon Aerts als winnaar. Een verdiende zegevierder ook, vindt Wout van Aert. “Ik geloofde in een overwinning, maar ik voelde dat Toon steeds een tandje groter de Koppenberg kon op rijden dan ik kon”, zegt de wereldkampioen in het flashinterview

“Ik was blij dat ik de koers kon maken”, blikt de 24-jarige Belg van Cibel-Cebon terug. “In de laatste ronde lag ik na de Koppenberg op de rekker en kon ik de aansluiting niet maken, waardoor ik gezien was op de klim. Maar ik ben wel tevreden met mijn derde plaats. Van de drie voorop was ik de zwaarst gebouwde renner en toch was de overwinning kort bij. Dit moet me vertrouwen geven voor een omloop die vlakker is. Het EK in Rosmalen bijvoorbeeld. Daar mag ik zeker met ambities starten.”

Door diverse cross-insiders – onder andere Mario De Clercq – werd de voorbije weken geklaagd over een tekort aan spanning in de veldritten. In zijn column op WielerFlits haalde Van Aert dat nog eens aan. De Belg diende de criticasters donderdag van repliek. “Mathieu van der Poel (die een offday kende en ruim vier minuten verloor, red.) heeft vandaag getoond dat hij ook maar een mens is en een slechte dag kan hebben.. Als er volgers zijn die de cross nog altijd saai vinden, dan kennen ze er niets van.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.