Van Aert winnaar na vierstrijd in Ronse
Foto: Marcel Koch
zondag 11 oktober 2015 om 16:02

Van Aert winnaar na vierstrijd in Ronse

Wout van Aert heeft de openingsmanche van de bpost bank trofee in Ronse op zijn naam geschreven. De renner van Vastgoedservice-Golden Palace was in de slotronde de betere van Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games), Lars van der Haar (Giant-Alpecin) en Sven Nys (Crelan AA Drink).

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Na een snelle start van Meeusen, was het Nederlander Lars van der Haar die het commando overnam op de flanken van de Hotondberg. De jonge crosser reed in een klap het hele deelnemersveld uit elkaar, enkel Kevin Pauwels en Wout van Aert grepen meteen zijn wiel vast. Een ronde later maakten ook Sven Nys en Michael Vanthourenhout de sprong, maar dat zorgde vooraan voor de nodige vertwijfeling. Gianni Vermeersch zorgde nog voor een intermezzo, maar in de helft van de wedstrijd werd duidelijk dat we een vierstrijd zouden krijgen tussen Van Aert, Pauwels, Van der Haar en Nys.

Van der Haar was in de kopgroep de meest bedrijvige, maar hij geraakte zijn vluchtgenoten op geen enkel ogenblik kwijt. Het viertal ging dus samen de slotronde in, en daar nam Wout van Aert de kop. Pauwels was het langst bekwaam om zijn wiel te houden, maar moest aan het einde alsnog zijn meerdere erkennen in de jonge Kempenaar. Van Aert grijpt op die manier zijn vijfde overwinning van het seizoen en blijft onklopbaar. Volgende week zakt het crosspeloton af naar Valkenburg voor de Caubergcross.

Bpost bank trofee 2015-2016
Uitslag manche 1: Ronse

1. flag-be Wout van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace)
2. flag-be Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games)
3. flag-nl Lars van der Haar (Giant-Alpecin)
4. flag-be Sven Nys (Crelan AA Drink)
5. flag-be Jens Adams (Vastgoedservice-Golden Palace)
6. flag-be Tim Merlier (Vastgoedservice-Golden Palace)
7. flag-be Gianni Vermeersch (Sunweb-Napoleon Games)
8. flag-nl Thijs van Amerongen (Telenet Fidea)
9. flag-cz Michael Boros (Corendon-BKCP)
10. flag-be Tom Meeusen (Telenet Fidea)

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
11 oktober 2015 16:05
Prachtige cross. Van der Haar erg sterk. Maar wat een laatste ronde van Van Aert. Niet te geloven wat een explosie was dat. In Valkenburg gaat het ook weer een mooie cross worden! Kan bijna niet anders!
11 oktober 2015 16:06
Spannend crosske hoor. Pauwels blijft toch ook een prachtig stijlvolle renner. Dat is één aspect waarin hij wint van Van Aert.

Toch wel een fenomeen hoor die Wout. Als het niet solo kan, dan maar via een vlammende slotronde.
11 oktober 2015 16:10
Leuke cross! Hopelijk verliest Van Aert ook nog eens een keer.
11 oktober 2015 16:17
Mooie aantrekkelijke koers met 4 toppers!
11 oktober 2015 17:04
Leuke wedstrijd!
11 oktober 2015 19:52
Mooie koers gezien. Wat knap van Nijs ook, respect!
12 oktober 2015 18:48
Nys blijft toch razend populair, ik ben gaan kijken en kon horen waar hij reed, alleen al aan het gejuich en de aanmoedigingen van de supporters

Om te reageren moet je ingelogd zijn.