Van Aert ziet sterke ploeg: “We zijn klaar voor de Ronde”
foto: Cor Vos
zondag 31 maart 2019 om 17:30

Van Aert ziet sterke ploeg: “We zijn klaar voor de Ronde”

Wout van Aert was ook in Gent-Wevelgem een van de sterkste renners in koers. De kopman van Jumbo-Visma maakte op de Kemmelberg zelf de beste indruk, maar wist zich niet te mengen in het sprintgeweld. “Het was een hele nerveuze wedstrijd”, zo liet hij na afloop weten aan Sporza.

Van Aert zat lange tijd in de ideale situatie, aangezien hij na het waaiergeweld mee was in de eerste groep. Met Danny van Poppel, Taco van der Hoorn, Maarten Wynants én Mike Teunissen had hij maar liefst vier ploeggenoten met zich mee. “Dat was echt een hele mooie situatie”, zo kijkt de Belg terug.

“Helaas viel Van der Hoorn vooraan weg, net als Van Poppel door een lekke band. Ik wist al langer dat de ploeg sterk was, maar vandaag was iedereen bereid om er volledig voor te gaan”. De eerste groep werd na verloop van tijd echter weer ingerekend. “Toch hadden we daarna met Mike ook nog iemand vooraan.”

“We zijn klaar voor volgende week”
“Dat laatste was ideaal. We zijn dan ook klaar voor volgende week”, zo doelt Van Aert op de Ronde van Vlaanderen. De 24-jarige renner richt zijn vizier nu volledig op Vlaanderens Mooiste. “Ik zal woensdag niet deelnemen aan Dwars door Vlaanderen. Ik ga nu een paar goede trainingen doen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.