Van Aert ziet Teunissen winnen: “Dit bewijst hoe sterk het team is”
foto: Cor Vos
zaterdag 6 juli 2019 om 17:46

Van Aert ziet Teunissen winnen: “Dit bewijst hoe sterk het team is”

Wout van Aert zag Mike Teunissen zaterdag in de laatste honderd meter van de etappe hem voorbijrazen, op weg naar de gele trui. “Als een lead-out al een sprint kan winnen op dit niveau, dan bewijst dat hoe sterk dit team is”, vertelt Van Aert.

Niet Mike Teunissen, maar Dylan Groenewegen was de vooruitgeschoven pion bij Jumbo-Visma om de etappe te winnen. Van Aert reed op het moment van de valpartij voor Groenewegen en moest via zijn oortjes vernemen dat hij ten val was gekomen: “Ik heb niks gezien omdat ik voor hem reed. Ik hoorde de val, maar zag hem niet. Via het oortje hoorde ik toen dat Dylan erbij lag. Toen dacht ik eraan om zelf nog een sprint te rijden, maar ik kwam te vroeg in de wind. Er was geen tijd om te overleggen, maar wist Mike mij nog te passeren.”

“Ik ben heel blij voor Mike. Ik ken hem al heel lang van de cross en hij verdient deze overwinning”, eindigt de Belg met lovende woorden voor zijn collega in gesprek met Sporza. “Heel de ploeg draait fantastisch. Dat we op dit niveau kunnen winnen met onze lead-out, bewijst hoe sterk dit team is.”

Van Aert genoot overigens van de sfeer van de Tour. “Donderdag was ik nog niet echt onder de indruk. Maar dat was ik vandaag wel. Dit zelf meemaken voelt toch compleet anders dan als ze het tegen je vertellen, dit smaakt naar meer, ja.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.