Van Asbroeck gebrand op eindzege in Europe Tour
donderdag 9 oktober 2014 om 10:14

Van Asbroeck gebrand op eindzege in Europe Tour

Tom Van Asbroeck hoopt het jaar af te sluiten als winnaar van de Europe Tour. De nieuwe aanwinst van TeamLottoNL staat met nog enkele wedstrijden te gaan aan kop van het klassement, maar kan nog ingehaald worden door de Italiaan Colbrelli.

“Ik wil de beer niet verkopen voor hij geschoten is. Mijn Italiaanse rivaal Sonny Colbrelli is nog niet uitgeteld,” vertelt Van Asbroeck aan Het Nieuwsblad. “Als hij in Italië nog een koers wint, kan hij nog haasje over springen,” rekent hij uit. Van Asbroeck komt zelf ook nog in actie. “Er resten me nog twee belangrijke afspraken om zelf te scoren met Parijs-Tours en Putte-Kapellen. Het zijn twee koersen die wel vaker in een sprint worden beslecht en me dus liggen.”

Van Asbroeck heeft een voorsprong van 53 punten op Colbrelli. Hij ziet een eventuele eindoverwinning als een beloning. “De Europe Tour zou de kers op de taart betekenen, maar houdt ook in dat ik aan een lang en slopend seizoen bezig ben. Nog twee keer wil ik het onderste uit de kan halen met hopelijk een triomf na een jaar hard werken.”

Volgend jaar is hij actief voor het Nederlandse TEAMLottoNL, de opvolger van Belkin. De 24-jarige Belg wil zich daar meer focussen op de klassiekers. “Ik wil me niet enkel als sprinter ontwikkelen, maar ook als klassiek renner. Ik zal het klassieke programma van Topsport Vlaanderen ook in de toekomst blijven volgen, maar daar komen nu ook nog een resem koersen bij uit de Pro Tour.”

Update 16:00
Sonny Colbrelli wint Coppa Sabatini en is nieuwe leider in EuropeTour

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.