‘Van Asbroeck volgt Vanmarcke naar Cannondale-Drapac’
foto: ASO
vrijdag 23 september 2016 om 08:47

‘Van Asbroeck volgt Vanmarcke naar Cannondale-Drapac’

Tom Van Asbroeck verlaat aan het einde van het huidige seizoen LottoNL-Jumbo. Volgens De Telegraaf verkast de Belg op voorspraak van Sep Vanmarcke naar Cannondale-Drapac. In dienst van de Nederlandse WorldTour-ploeg wist de sprinter één keer te winnen.

Desondanks kon de Belg wel rekenen op contractverlenging, weet WielerFlits. Van Asbroeck boekte zijn zege onlangs in de Tour du Poitou-Charentes. Hoewel hij net als Moreno Hofland en Dylan Groenewegen aangewezen was als afmaker van de sprinttrein, was Van Asbroeck vaak de lead-out voor de twee Nederlanders. Volgens de grootste krant van Nederland zou Vanmarcke hem echter graag meenemen, omdat Van Asbroeck tijdens de voorjaarsklassiekers goed werk verrichte voor zijn kopman.

RIDE Magazine
55 Reacties
Sorteer op:
23 september 2016 17:40
Van Asbroeck is toch een goede renner die TLJ daarmee kwijt raakt. Hij heeft wellicht niet helemaal gebracht wat van hem verwacht werd qua aantal zeges, maar dat kwam ook wel door valpartijen, andere sprinters in de ploeg en aanpassingsproblemen. Ben benieuwd welke renners er nog bijkomen bij TLJ. Zou Dupont komen? Verder zijn volgens mij de aflopende contracten van Bram Tankink en Dennis van Winden nog niet verlengt, of heb ik iets gemist?
23 september 2016 18:04
Verrassende move, al was het natuurlijk duidelijk dat hij ging vertrekken. Ik had op een Wanty-achtige ploeg gerekend, na twee zeer magere jaren. Of eventueel Cofidis ofzo.

Misschien heeft Vaughters ook nog een plekje voor Tankink?
23 september 2016 18:28
Daar missen we niks aan. Overigens; wat gaan Van Winden en Keizer doen?? ook einde contract na dit seizoen
23 september 2016 23:45
Rare reacties zie ik voorbij komen. Zonder Sep geen voorjaar? Pfff drie keer nadenken is voor sommige wel erg moeilijk... ene Lars Boom heeft getekend bij TLJ. Samen met mannen als Tankink, Keizer, Wynants en enkele jonkies (Tolhoek, Lammertink bijv.) Is er nog genoeg om te rijden. In de heuvelklassiekers mogen mannen als Gesink, Bouwman en Vd Broeck hun kans gaan. Als Poels LBL kan winnen kan Gees dat ook. Genoeg kansen in het voorjaar dus en dat is allemaal niet anders nu ene Tom V. Asbroeck misschien verkast.

Sprinttrein? Emden, Wagner, Roosen, Leezer, Boom lijkt mij meer dan voldoende voor Groenewegen; die toch vaak het wiel niet houdt van de lead out .
24 september 2016 14:13
Van Asbroeck heeft één overwinning geboekt voor TLJ. Dat zegt niet alles, maar voor een sprinkter uit de tweede lijn wel veel. Het is voor beide partijen beter dat hij het eens ergens anders probeert. De namen die nu aan TLJ gelinkt worden, kunnen op z'n minst dezelfde kwaliteiten toevoegen: Capiot, Dupont en Van Hoecke.

@Paul Urbach volgens mij staat Keizer onder contract tot en met 2017.

Toch opvallend dat er steeds meer lopende contracten afgekocht worden. Nu weer door Bahrein. Dat zorgt voor meer onzekerheid voor de ploegen (motivatie kun je niet kopen als iemand echt weg wil). Het biedt ook kansen (als er geld is).

Om te reageren moet je ingelogd zijn.