Van Asbroeck zonder breuken na val in Scheldeprijs
Tom Van Asbroeck, foto: Sirotti
woensdag 8 april 2015 om 21:31

Van Asbroeck zonder breuken na val in Scheldeprijs

Tom Van Asbroeck heeft niks gebroken bij zijn val in de laatste kilometer van de Scheldeprijs. In de aanloop naar Parijs-Roubaix, waarin hij kopman Sep Vanmarcke moet bijstaan, komt de val niet gelegen. “We gaan kijken hoe het de komende dagen gaat”, zegt hij op de site van LottoNL-Jumbo.

In de Scheldeprijs ging ook Vanmarcke zelf nog werk opknappen voor Van Asbroeck. “De laatste rondes reed ik constant in de buurt van Tom”, zegt Vanmarcke. “Ik wilde hem graag helpen, aangezien hij mij ook altijd helpt, maar tijdens de laatste ronde koos ik voor veiligheid. Op het laatste rechte stuk is er hier elk jaar wel een valpartij. Met het oog op Parijs-Roubaix wilde ik geen risico nemen.”

Dat risico nam Van Asbroeck wel. In de voorbereiding op de sprint koos hij het wiel van de latere winnaar Alexander Kristoff. “Ik zat in Kristoffs wiel toen Guardini me passeerde”, legt de Belg uit. “Van de andere kant kwam er ook nog iemand langszij. Ik kon geen kant op weg en werd een soort van geplet. Guardini ging als eerste neer en nam mij mee. Hopelijk is het niet zo erg als de vorige keer. We gaan kijken hoe het de komende dagen gaat.”

Ploegleider van dienst was Merijn Zeeman. “Ik ben tevreden over hoe het onderweg gegaan is, maar in de Scheldeprijs gaat het natuurlijk om de laatste kilometer”, aldus Zeeman. “Tom zat perfect in het wiel van Kristoff en een topresultaat was mogelijk geweest als Tom niet was gevallen.” Met een schuin oog kijkend naar aankomende zondag heeft Zeeman een goede spirit gezien in de ploeg. “De mannen die hier met Roubaix in het achterhoofd reden, hebben zich perfect ingezet. Het is mooi om te zien dat een Sep Vanmarcke deze wedstrijd benut om zijn ploeggenoten te helpen.”

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
8 april 2015 21:40
Geen breuken, dat is dan weer een meevaller. De ziekenboeg is al vol genoeg.
8 april 2015 22:09
Die gaat zondag zeker geen finale rijden, die zag er bont en blauw uit.
8 april 2015 22:33
Alhoewel van asbroeck al heel wat pech heeft gekend, moet het toch pijnlijk om zien zijn wat een fantastisch voorjaar zijn helper van vorig jaar draait. Theuns haalt al 2 keer het podium in een semiklassieker. Als hij zo verder gaat, kan van asbroeck volgend jaar voor Theuns knechten...
8 april 2015 22:54
Als hij zondag de finish haalt dan is dat een blijk van enorm karakter. Hij zal nog steeds flink beurs zijn na deze val, niet fijn op de kasseien.
8 april 2015 23:09
Van Asbroeck en Theuns zouden TLJ heel wat plezier kunnen bezorgen.
Het lijkt mij niet verstandig voor Van Asbroeck om zondag bij Parijs-Roubaix aan de start te staan.
8 april 2015 23:19
Tegenvallend dit jaar, maar we kunnen zeggen veel pech en hij is nog jong volgend jaar hopelijk beter!
8 april 2015 23:26
Quote:
volgend jaar hopelijk beter

Of ergens in de zeven maanden die dit wielerseizoen nog rijk is
8 april 2015 23:45
Gelukkig valt het mee! Van Asbroeck was vorig jaar met name op het eind van het seizoen sterk dus dat geeft hoop.
9 april 2015 00:55
Net de beelden nog even bekeken op youtube. Moeilijk om aan te geven wie hier schuld heeft. Misschien dat Guardini de situatie verkeerd inschat, maar echt een fout zou ik het niet willen noemen. Valt dan gelukkig weer mee dat Van Asbroek geen breuken heeft, maar P-R zal een pijnlijke wedstrijd worden voor hem.
9 april 2015 08:48
Dan lijkt mij, dat Van Asbroeck Parijs-Roubaix beter kan overslaan.
@Wheely hij won op 23 maart 2014 Cholet-Pays Pays de Loire en op 30 maart 2014 was 6e. in Gent-Wevelgem na Boonen.
9 april 2015 09:14
Ach, de gele jongens kwamen in ieder geval veel in beeld. Dat is ook publiciteit.
9 april 2015 09:37
@ProfrondeZevenbergen - 9 april 2015 om 09:14

En hier hebben ze ook over aandacht niet te klagen...
9 april 2015 12:28
@ti-Raleigh
Ik heb net ook de beelden bekeken, maar die Astana-renner reed Van Asbroeck letterlijk van de sokken. Zo van jij weg en ik achter Kristoff.
9 april 2015 14:59
Nog een geluk, als je zag dat hele peloton over hem heen viel. Die Astana renner moet trouwens ff een paar maanden geschorst worden. Dat was gewoon niet normaal.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.