Van Avermaet ambitieus voor BinckBank Tour: “Nog steeds sterke benen”

zaterdag 10 augustus 2019 om 10:59
Van Avermaet ambitieus voor BinckBank Tour: “Nog steeds sterke benen”

Greg Van Avermaet (l) feliciteert landgenoot Remco Evenepoel na de Clásica San Sebastián - foto: Cor Vos

Greg Van Avermaet keert met de nodige ambities terug in de BinckBank Tour. In de jongste vijf edities eindigde de Belg steevast in de top-10 en hij wil wederom een gooi doen naar een goed klassement. Zijn tweede plaats in de Clásica San Sebastián getuigde alvast van goede vorm.

“De BinckBank Tour is een ronde die me in het verleden altijd heeft gelegen en eentje waarnaar ik graag terugkeer”, liet Van Avermaet weten in een persrelaas van zijn ploeg CCC. “Ik was blij met mijn optreden in San Sebastián en ik kon laten zien dat ik nog steeds erg sterke benen heb. Eens te meer is mijn doel hier proberen een goed resultaat in het klassement neer te zetten.”

“Ik denk dat de ritten naar Houffalize en Geraardsbergen, net als de korte tijdrit, de belangrijkste zijn en ik voel me echt gemotiveerd. We gaan zien hoe mijn lichaam reageert, maar al met al denk ik dat we een sterke ploeg hebben en ik kijk uit naar de wedstrijd die voor ons ligt”, aldus Van Avermaet in aanloop naar de zesdaagse rittenkoers door Nederland en België.

Selectie CCC voor de BinckBank Tour 2019
flag-cz Josef Černý
flag-it Jakub Mareczko
flag-ch Michael Schär
flag-be Greg Van Avermaet
flag-be Gijs Van Hoecke
flag-be Guillaume Van Keirsbulck
flag-pl Łukasz Wiśniowski

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.