Van Avermaet, Bakelants, Schwarzmann, neergeschoten Fransman
foto: Marcel Koch
donderdag 19 april 2018 om 20:00

Van Avermaet, Bakelants, Schwarzmann, neergeschoten Fransman

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder meer een Tour-verkenning, Jan Bakelants, Michael Schwarzmann en een neergeschoten wielrenner!

Van Avermaet gidst Tour-kopmannen over kasseien

Greg Van Avermaet heeft dan wel een periode van rust ingebouwd na de Amstel Gold Race, toch moest hij woensdag alweer serieus aan de bak. Samen met BMC-kopstukken Richie Porte en Tejay van Garderen verkende hij de kasseienrit in de komende Tour de France. “Ik heb Richie en Tejay getoond op welke kasseistrook ze waar moeten rijden, hoeveel druk ze in hun banden moeten pompen en hoe ze bepaalde bochten moeten aansnijden. Maar het belangrijkste om goed over de kasseien te rijden, blijven de goede benen. Maar dat komt in orde”, verzekert hij Het Nieuwsblad.


Bronchitis breekt Bakelants op voor Luik-Bastenaken-Luik

Jan Bakelants moet forfait geven voor La Doyenne. De renner van AG2R La Mondiale kampt met bronchitis, laat hij weten op Twitter. “Jan klaagt sinds enkele dagen over bronchitis”, verduidelijkte persverantwoordelijke Fred Machabert van AG2R La Mondiale tegenover Belga. “Tijdens de Waalse Pijl werd nog eens bevestigd dat hij zich niet goed voelt. Daarom is het beter om nu rust te nemen om de rest van zijn koersen niet in gevaar te brengen. Al heeft deze bronchitis geen gevolgen voor de rest van zijn programma. Hij koerst hierna gewoon in Eschborn-Frankfurt (1 mei) en de Ronde van Californië (13 tot 19 mei).”


Schwarzmann valt met meerdere breuken uit Tour of the Alps

Tijdens de afdaling van de laatste beklimming in de Tour of the Alps, is Michael Schwarzmann hard ten val gekomen en naar het ziekenhuis gebracht. BORA-hansgrohe meldt dat hij verschillende breuken en een thoracale trauma in zijn wervelkolom heeft opgelopen. De 27-jarige Duitser is volledig bij bewustzijn, maar moet nog wel een aantal dagen in het ziekenhuis van Lienz blijven.


Franse belofte neergeschoten tijdens trainingsrit

De wielerwereld is opnieuw opgeschrikt door een gewelddadig incident. De Franse belofte Clément Delcros werd dinsdag tijdens een training in zijn schouder geschoten door een passerende automobilist. “Ik dacht dat iemand een steentje naar mij gooide”, vertelt hij aan DirectVelo. “Maar plots bloedde ik hevig aan mijn schouder. Gelukkig was ik in de buurt van het ziekenhuis van Rangueil en daar zagen de artsen dat er een kogel van een klein kaliber in mijn schouder zat. Ik snap er echt niets van. Ik heb met niemand problemen. Waarom schiet dan iemand zonder reden op mij? Er zijn echt idioten op deze wereld.”

De artsen in het ziekenhuis besloten om de kogel te laten zitten. Het zou meer schade uitrichten door hem eruit te halen, dan wanneer het lood blijft zitten. Naar verwachting kan Delcros komende week alweer de training hervatten.

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
19 april 2018 20:04
Wat een absurd verhaal! Wie gaat er nu op willekeurige fietsers schieten?!?
19 april 2018 20:11
Achtjarige-ik! Had een luchtbuks geruild voor mijn Charizard-holokaart en heb die gebotvierd op mijn corpulente buurman in lycra. Wel, dat waren de dagen... mm, de dag, tot de buurtagent er een (bureau) halt toe riep :(
19 april 2018 20:34
Onthullend.
Roepen mannen in lycra agressie op? Ik dacht vooral in groepen, niet solo.
19 april 2018 20:37
@IverBon Zo te horen zat jij niet in een auto toen je schoot, of reed je vader/moeder je rond? Leuk familie-uitje, lekker op de buurman schieten.

Beetje klickbait deze titel, 'neerschieten' is toch wat anders. Beschoten is passender. Voor het slachtoffer ook beter, gelukkig.
19 april 2018 21:51
@jooprioolpijp neerschieten is wel de juiste term. Beschoten betekent dat er kogels zijn afgevuurd maar er niemand geraakt is.
19 april 2018 22:10
Freire werd in de Tour van 2009 in zijn been geschoten met een luchtbuks, hebben we het toch 9 jaar volgen zonder schietincidenten in het wielrennen.
19 april 2018 22:22
@zacht Ik kan me er aardig wat herinneren...
https://m.youtube.com/watch?v=XnPUe80oBZw
19 april 2018 22:46
@Busted
:D
19 april 2018 23:18
Na de agr ipv naar de agr
19 april 2018 23:25
Als hij bij de 2019 agr pas weer koerst kan naar ook ;)
20 april 2018 07:51
Bizar dat schiet incident.. hopelijk pakken ze de schutter. Die mag aardig waar jaartjes de bak in wat mij betreft
20 april 2018 08:39
Neerschieten impliceert volgens mij dat de beschotene ook daadwerkelijk neer is gegaan... Fietsers zijn naast makkelijk over het hoofd te zien, ook steeds vaker een makkelijk doelwit.
20 april 2018 10:18
Is gewoon een kind geweest, elk weekend krijgt ergens iemand wel een schot in zijn reet van een jochie en soms zit daar een wielrenner tussen.
20 april 2018 12:12
'Gewoon' een kind?
20 april 2018 14:03
Ja, gewoon een kind, zo'n jochie tussen de 9-15 die met een luchtbuks loopt te kloten die hij helemaal niet hebben mag van zijn ouders.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.