Van Avermaet: “Die zege in Valencia is van veel waarde, zo vroeg in het seizoen”
maandag 11 februari 2019 om 17:11

Van Avermaet: “Die zege in Valencia is van veel waarde, zo vroeg in het seizoen”

Greg Van Avermaet hoopt dat zijn ploeg CCC dit jaar in elke rittenkoers een etappe weet te winnen. De Belgische kopman wil er een gewoonte van maken, zegt hij. Na zijn ritwinst in Valencia hoopt hij die lijn door te trekken in Oman. “Het zou ideaal zijn om een rit te winnen of minstens een paar dagen top-3 te rijden”, blikt Van Avermaet vooruit.

Bij CCC is men het seizoen met meerdere knallers begonnen. Patrick Bevin won al in Australië en Nieuw-Zeeland, waarna Van Avermaet daar in Valencia een derde zege aan toe voegde. “Bij een nieuwe ploeg als CCC is het nog belangrijker om te proberen te winnen, zodat je vertrouwen kan opbouwen binnen de ploeg”, aldus Van Avermaet.

“De rit die ik won in Valencia was in een sterk veld en na een moeilijke dag. Die resultaten zijn van veel waarde, zo vroeg in het seizoen. Laten we er een gewoonte van maken om in elke ronde een etappe te winnen, dat is het belangrijkste voor mij”, vertelt de olympisch kampioen.

Tour of Oman
Komend weekend is Van Avermaet een van de grote namen aan de start van de Tour of Oman. “Het is een wedstrijd die heel relaxed is, met prima weer. Ik denk dat het goed is voor renners als ik, behalve dan de etappe naar Green Mountain”, grapt Van Avermaet over de bergrit. “Het past goed in de goede opbouw naar het seizoen, omdat ik het leuk vind dat veel ritten zijn gemaakt voor puncheurs. Hier heb ik meerdere kansen en dat is waarom ik terug blijf komen.” Van Avermaet heeft sinds 2010 namelijk alleen maar de editie van 2012 gemist in Oman.

De etappe met finish op Green Mountain gebruikt de kopman van CCC om zijn vorm testen. “Ik doe dan een soort van test voor mijzelf tijdens de klim, met een paar minuten herstel nadat ik één of twee kilometer voluit ben gegaan. Dat is om te zien hoe goed je bent en hoe diep je kan gaan”, legt hij uit. De Tour of Oman is voor Van Avermaet zijn laatste wedstrijd voor het Vlaamse Openingsweekend.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.