Van Avermaet geeft BMC de tijd om nieuwe sponsor te vinden
foto: Sirotti
zaterdag 10 maart 2018 om 11:59

Van Avermaet geeft BMC de tijd om nieuwe sponsor te vinden

Greg Van Avermaet geeft het management van BMC ruim de tijd om een nieuwe sponsor te vinden. Dit bevestigde de Olympisch kampioen na afloop van de derde etappe van Tirreno-Adriatico aan Cyclingnews.

Eind vorig jaar werd bekend dat de toekomst van BMC onzeker is na dit seizoen. Andy Rihs – die sinds de oprichting van de ploeg in 2007 als suikeroom verantwoordelijk is voor een groot deel van het budget – zou zich na 2018 willen terugtrekken als geldschieter. Cyclingnews meldt dat het management druk bezig is om een nieuwe sponsor te vinden, ondanks het feit dat er binnen het team geluiden zijn dat men over genoeg fondsen zou beschikken om in 2019 verder te gaan, zij het met een lager budget.

De vraag is echter hoelang teammanager Jim Ochowicz zijn renners aan boord kan houden. Eerder gaf Richie Porte al aan de ploeg tot 1 mei de tijd te geven om met een nieuwe geldschieter op de proppen te komen. De Australiër geeft de voorkeur aan een langer verblijf bij BMC. De ronderenner liet echter ook weten dat hij een clausule in zijn contract heeft staan, wat hem in staat stelt om na 1 mei te praten met andere ploegen.

Van Avermaet toont loyaliteit: “Ik stel geen deadline”
Van Avermaet is na Porte de tweede blikvanger die zich duidelijk uitspreekt over zijn toekomst. De Belg laat weten dat hij bereid is om tot het najaar te wachten op groen licht van de ploeg. “Ik maak al acht jaar onderdeel uit van dit team. Een langer verblijf bij de ploeg is dan ook mijn eerste prioriteit. Ik luister uiteraard naar andere aanbiedingen, maar ik ga alleen met ploegen praten als blijkt dat ze er bij BMC niet in slagen om een sponsor te vinden.”

De klassiekerspecialist verbindt hiermee duidelijk zijn lot aan de ploeg waarmee hij de laatste jaren grote successen heeft mogen vieren. “Ik stel geen deadline. Ik geef het team de tijd om een nieuwe geldschieter te vinden. Het mag zelfs duren tot augustus; het maakt me niet uit. Ik wil geen druk leggen op de ploeg. Mijn loyaliteit ligt bij BMC. Zij hebben me de laatste acht seizoenen betaald.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
10 maart 2018 12:17
Kortom, het klinkt alsof hij al een alternatief achter de hand heeft.
10 maart 2018 12:42
Tuurlijk heeft van avermaet al een alternatief..als hij nergens terecht zou kunnen zou het echt te bizar voor woorden zijn
10 maart 2018 12:53
Greg is aan zijn twaalfde jaar als prof bezig en na Lotto is BMC nog maar zijn tweede ploeg. Greg is niet het type om van hot naar her te lopen, dankbaarheid is iets dat hij van generaties mee heeft. Of hij nu prijs rijdt of niet ,ik blijf fan van hem voor altijd.
10 maart 2018 12:56
Het probleem voor de ploeg zit hem ook niet in namen als Van Avermaet en Porte, die kunnen makkelijk wachten... die komen echt wel ergens aan de bak. Het zit hem meer in de groep daar onder die kunnen het zich niet veroorloven om tot augustus te wachten om te zoeken naar iets anders.
10 maart 2018 13:14
Netjes van Greg. Porte al wat minder met 1 mei. Mag dan zelf ook wel wat gaan presteren de komende periode.
10 maart 2018 15:07
@rahimns, mischien is dat voor minder interresante renners moeilijker om ergens anders onderdak te vinden. maar een sponsor ziet graag wel een dikke vis in zijn ploeg, dus dit uitspreken van van avermaet zorgt wel voor vertrouwen voor de volgende sponsor
10 maart 2018 16:30
@laatste man
Porte zal langer nodig hebben voor het vinden van een nieuwe ploeg dan GVA. Zeker als je kijkt naar salariseisen en wat de ploeg er voor terug krijgt. GVA is een garantie op overwinningen, terwijl Porte meer een dure nummer 2 is.
10 maart 2018 19:07
Lotto heeft toch al op de dur geklopt meen ik ergens gelezen te hebben. Dus hoeft Krek zich nergens druk om te maken. Die komt zo wie zo wel elders terecht.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.