Van Avermaet: “Het gaat op een kwestie van seconden uitdraaien”
foto: WielerFlits
maandag 19 september 2016 om 13:22

Van Avermaet: “Het gaat op een kwestie van seconden uitdraaien”

Greg Van Avermaet is een van de topfavorieten voor eindwinst in de Eneco Tour 2016. Van de 31-jarige Belgische kopman van BMC had het parcours wat zwaarder gemogen. “Ik had voor mezelf liever een Ardennenetappe gehad”, vertelt hij voor de start in Bolsward aan WielerFlits.

Secondenspel
De olympisch kampioen is van mening dat de organisatie Wallonië niet mag vergeten. “Bovendien had ik er graag gekoerst, omdat het een streek is die me ligt en waar ik het verschil kan maken. Het had net iets gemakkelijker geweest om dan de ronde te winnen”, lacht Van Avermaet. “Maar ik ga zeker ook nu proberen mee te doen. Ik denk dat ik een goede tijdrit in de benen heb en we hebben een goede ploeg voor de ploegentijdrit. Dan gaan we zien hoe het gaat komen. Het gaat in ieder geval op een kwestie van seconden uitdraaien.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
19 september 2016 13:24
Twee keer hetzelfde bericht?
19 september 2016 13:29
Deze is wel wat positiever gesteld...
19 september 2016 13:32
haha, goedmakertje :)

Hij heeft helemaal gelijk, goed dat hij er zo open, beschaafd en eerlijk voor uitkomt :) :P
19 september 2016 13:32
Een oefening in positief herformuleren... Grappig is dan weer wel dat hij in de Ardennen nog niet zo gek veel bewezen heeft... Volgend jaar als een pletwals door LBL?
19 september 2016 13:33
In LBL zat ie door stoer anticiperen al eens in het wiel van Gilbert2011 & the Schelckbrothers (indiebandshizzle) op de stNicolas, I loved that van Avermaet *snif*
19 september 2016 13:36
Nederbelg: Klopt, hij richt zich dan ook op de kasseienkoersen. Niet makkelijk om er daarna nog wat heuvelklassiekers bij te pakken, en tegen een peleton frisse renners te starten. Ik heb me nog al afgevraagd welke van deze twee soorten koersen hem nu eigenlijk het beste zou liggen. Op de kasseien komt hij met Degenkolb, Kristoff en Sagan steevast mannen tegen die net iets sneller zijn, in de heuvels zijn het dan weer types zoals Alaphilippe en Valverde die net iets beter zijn. Bij Kwiatkowski is het een beetje hetzelfde verhaal. De scheiding tussen kasseienrenners en heuvelspecialisten wordt wel steeds minder vastomlijnd, kijk maar naar die twee renners en bijvoorbeeld Sagan.
19 september 2016 13:55
Lekker op je gouden fiets die gouden kilometer benutten. Als kampioen dien je je verantwoordelijkheid te dragen.
19 september 2016 14:15
Kijk zo komt het anders over.
19 september 2016 17:40
Heeft groot gelijk. Eneco hoort gewoon Ardennenrit te hebben. Dit maakt deze ronde net zo uniek. Vlaamse Ardennen gecombineerd met de echte Ardennen. Reken daar dan nog eens een mooi ritje in Limburg bij en dan vind ik de Eneco Tour altijd WorldTour waardig. Het moet niet altijd hooggebergte zijn.

Maar dit jaar is natuurlijk een lachertje. Maar de organisatie zal blij zijn, ze hebben hun deelnemersveld dat ze wensten.
19 september 2016 19:08
Wat bedoelt de verslaggever met "Pleurie pia pastus" op 1:02? Is dat een spreuk ofzo?
19 september 2016 21:28
@leegloper
Na hier een ware batterij aan spraaktechnologische hoogstandjes op losgelaten te hebben, kom ik ook nog niet verder dan 'Kleur ? die jou past, dus'. Gouden Greg en de lepoltel met het splaakgeblek..,

Om te reageren moet je ingelogd zijn.