Van Avermaet: “Heup moet geen probleem zijn in Ronde”
vrijdag 3 april 2015 om 16:33

Van Avermaet: “Heup moet geen probleem zijn in Ronde”

Greg Van Avermaet lijdt niet al te veel onder zijn val in de E3 Harelbeke. De BMC-renner ging in deze koers spectaculair tegen de vlakte en even werd er gevreesd voor zijn voorjaar. In de Ronde van Vlaanderen verwacht Van Avermaet echter geen grote problemen.

Van Avermaet deed zijn verhaal op een persconferentie. “Ik heb nog wel een beetje pijn aan mijn heup, maar eigenlijk vooral als ik niet op de fiets zit”, zei hij. “Dus in principe mag dat zondag geen probleem zijn.”

Ondertussen verwacht Van Avermaet niet dat hij zondag voorop moet in de strijd. “Ik ben geen topfavoriet en BMC moet de koers niet dragen. Dat is eerder voor Team Sky en Etixx-Quick-Step. Mijn favoriet? Voor mij Peter Sagan. Er wordt weinig over hem gesproken, maar hij zal er staan.”

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
3 april 2015 16:35
Onmisbare man voor de koers toch die meteen wanneer het even kan grimassend in de beugel hangt, coureur pûr sang.
3 april 2015 17:04
Hopelijk kan hij zondag de langverwachte klassieker aan zijn palmares toevoegen.
3 april 2015 17:08
Hem gun ik het het meest.
3 april 2015 17:13
Gek hoe snel het eigenlijk kan gaan, ik was hem alweer vergeten.

Dat van Sagan slaat natuurlijk nergens op. Die gaat echt niet mannen als Stybar en Thomas opeens wel kunnen volgen op het kritieke moment.
3 april 2015 17:19
Ik gun het hem ook maar deze jongen is nog relatief jong voor een klassieke renner, als je je bedenkt op welke leeftijd sommige jongens pas echt goed gaan rijden op kasseien (Paolini, Vandenbergh). Kan nog zeker 2-3 jaar mee op topniveau en zal die periode wellicht alleen nog maar beter worden. Die klassieke zege komt er ooit wel voor hem.
3 april 2015 17:22
Zonder die val in de E3 hadden we nu heel andere voorbeschouwingen wellicht, zonder Thomas als Grote Man, want die waren dicht aan het komen.
Maar als telt niet. Benieuwd of hij echt top is en er geen terugslag volgt, dan is hij een mooie pion in het machtsspel, met een super-Oss en goede ploeg eromheen.
3 april 2015 17:30
Ik zou 'm een keer een mooie overwinning wel gunnen. Mooie coureur die zich nooit verstopt.
3 april 2015 17:56
@Nero
Dat is ook precies zijn probleem: dat hij zich nooit verstopt. Te gretige renners zijn mooi voor de koers en het publiek, maar weten hun krachten vaak lastig te verzilveren.
3 april 2015 18:28
Renners zeggen ook maar wat als ze naar een favoriet worden gevraagd, zo noemde van Avermaet Ciolek als favoriet voor Sanremo. Dat had best gekund als Ciolek niet gevallen was in de groep Gilbert.
3 april 2015 19:20
Oss is momenteel de sterkste man in deze ploeg.
3 april 2015 19:22
Ik denk dat van Avermaet Sagan hiermee uitnodigt om mee te gaan. Het zou een ideale partner in crime zijn voor hem aankomende zondag. Hij heeft hem al geklopt onlangs..
3 april 2015 20:33
Van mij mag Van Avermaet winnne. Ik gun het hem ook wel.
3 april 2015 22:08
Die gaat echt niet winnen zondag. Ook als je maar een beetje last van je heup ga je de fitte mannen niet verslaan.
4 april 2015 00:57
Ik gun het hem ook. Mag ook Roubaix zijn. Het is zo ver gekomen dat ondanks alle verdachtmakingen ik het kleiner grut wel wil vergeven. Zoals hij staat voor een "zo kan het ook" mentaliteid zonder schaamte. Ben al blij dat het Epo en Bloeddoping tijdperk(bijna)voorbij is. Een beetje potbelge,(baby)spuitje cortisonen of een pufje teveel...dat vind ik allemaal niet erg. Vandaag de dag is dat het het goeie voorbeeld geven. Ooit komt er een dag dat ze echt weer winnen op bruine choco en pindakaas. Go Cookson,Go UCI,Go Greg!!
4 april 2015 07:39
Ik krijg vaak het idee dat hij een Sep Vanmarcke het goed met elkaar kunnen vinden in de koers. Ben benieuwd of ze elkaar zondag ook weer opzoeken.
4 april 2015 09:11
Van Avermaet is zo'n "tussengeneratie-jongen" die nooit echt veel gaat winnen. In het begin van zijn Carriere kapot gereden door Boonen, Cancellara, Pozzato en Devolder en tegenwoordig overschaduwd door Vanmarcke, Sagan, Degenkolb en Kristoff.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.