Van Avermaet sleutelt aan programma: “Voorkomen dat hij te vroeg in vorm is”

donderdag 21 november 2019 om 10:30
Van Avermaet sleutelt aan programma: “Voorkomen dat hij te vroeg in vorm is”

foto: Cor Vos

Greg Van Avermaet gaat het een en ander veranderen in zijn winterprogramma richting het voorjaar. De 34-jarige kopman van CCC wil niet te vroeg in vorm zijn, om er te staan in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Een hoogtestage in januari is onderdeel van dat plan.

Van Avermaet heeft in overleg met zijn ploeg twee weken langer rust dan normaal genomen, zes in plaats van vier weken. “Het was echt de bedoeling om een lange pauze in te lassen en zo mijn lichaam volledig te resetten. Ik had het nodig na een zwaar ­seizoen”, vertelt Van Avermaet, die eind december voor de tweede keer vader wordt, aan Het Nieuwsblad.

Bij CCC is Valerio Piva als ploegleider verantwoordelijk voor die schema’s. Hij grijpt terug naar het verleden. “Toen Greg in de winter van 2016 zijn enkel brak en daardoor pas later kon beginnen te trainen, reed hij zijn beste voorjaar. We willen dat nu simuleren”, aldus Piva. Van Avermaet is het eens met die aanpak: “Ik moet mij niet haasten. Het is nog meer dan drie maanden tot de Omloop Het Nieuwsblad.”

Hoogtestage en niet meer naar Oman
Onderdeel van de aanpak is om in januari op hoogtestage op Tenerife te gaan, terwijl Van Avermaet normaal altijd zich in Calpe of Denia voorbereidde. Ook het programma van de Oost-Vlaming verandert: hij slaat de Tour of Oman voor het eerst in jaren over. Waarschijnlijk blijft hij in Europa voor de Ronde van Valencia en de Volta ao Algarve.

“Greg was de voorbije jaren al zeer goed tijdens zijn eerste wedstrijden begin februari, maar dat zijn ­eigenlijk voorbereidingswedstrijden. In 2019 was hij in de klassiekers zeer goed, van de Omloop Het Nieuwsblad tot de E3 Harelbeke, maar nadien viel hij een beetje stil. Dankzij die nieuwe aanpak willen we voorkomen dat hij weeral te vroeg in vorm is”, aldus Piva.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.