Van Avermaet sluit seizoen af als beste eendagsrenner
woensdag 23 oktober 2019 om 13:03

Van Avermaet sluit seizoen af als beste eendagsrenner

Greg Van Avermaet beëindigt het seizoen als beste eendagsrenner van 2019. De coureur van CCC verzamelde in 15 koersen 2350 punten en voert daarmee de UCI One Day Race World Ranking aan. De 34-jarige routinier bleef Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) en Julian Alaphilippe (Deceuninck – Quick-Step) voor.

“Ik ben hier erg blij mee”, vertelt Van Avermaet op de site van zijn ploeg CCC. “Het laat denk ik zien wat voor soort renner ik ben en dat ik het in me heb om mee te spelen in de meeste eendagswedstrijden op de kalender. Ik ben gemotiveerd om in 2020 op deze voet verder te gaan en die podiumplekken om te zetten in overwinningen.”

Een zege in een klassieker zat er afgelopen jaar niet in, al maakte zijn overwinning in de GP Montréal wel veel goed. “Ik heb altijd gezegd dat ik geen renner ben die in een jaar twintig wedstrijden wint. Maar ik rijd wel altijd vooraan, waardoor ik hopelijk tijdens het seizoen een paar mooie overwinningen mee kan pakken”, aldus van Avermaet.

Een grote overwinning tijdens de klassiekers ontbrak. “Dat was een teleurstelling, maar dit zijn enorm lastige wedstrijden om te winnen. Het is niet genoeg om goede benen te hebben. Alles moet goed gaan en je moet wat geluk hebben. Wanneer ik een klassieker had gewonnen, dan had mijn seizoen er anders uitgezien. Daarom was ik zo blij was met mijn zege in Montréal. Nadat ik er een paar eer dichtbij was geweest, was het goed om te weten dat ik nog steeds overwinningen kan boeken.”

UCI One Day Race World Ranking 2019
1. flag-be Greg Van Avermaet (CCC) 2350 pt
2. flag-no Alexander Kristoff (UAE-Emirates) 2074 pt
3. flag-fr Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick-Step) 1847 pt
4. flag-dk Jakob Fuglsang (Astana) 1845 pt
5. flag-nl Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) 1830 pt
6. flag-de Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) 1785 pt
7. flag-it Elia Viviani (Deceuninck-Quick-Step) 1630 pt
8. flag-be Oliver Naesen (AG2R La Mondiale) 1597 pt
9. flag-sk Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) 1507 pt
10. flag-nl Bauke Mollema (Trek-Segafredo) 1490 pt
Volledige ranking

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.