zaterdag 13 juli 2019 om 11:12

Van Avermaet strijdvaardig: “Mooie en zware rit, dit ligt me wel”

Video Greg Van Avermaet hoopt zich vandaag te kunnen mengen in de strijd om de winst in de achtste Touretappe. Voor aanvang van de rit liet hij weten dat hij mee wil zijn in de lange vlucht om zo een gooi te doen naar het dagsucces.

“Vandaag is een mooie en zware etappe, dit ligt me wel. Hopelijk wordt het een zware koers en zit ik samen met enkele ploeggenoten in de lange ontsnapping, die wegblijft tot aan de finish”, blikte Van Avermaet vooruit. “Niet veel teams zullen willen werken vandaag, dus dat geeft de vroege vlucht veel kansen. En met zoveel hoogtemeters moeten we de sprinters kunnen afwerpen. De sterkere jongen zullen hier overleven.”

Wel hoopt hij dat Peter Sagan zich koest houdt. “Het wordt zwaar om hem af te schudden als hij mee is in de ontsnapping. Hopelijk focust hij op de groene trui en hij krijgt nog kansen de komende dagen. Ik hoop dat hij in het peloton blijft, zodat ik meer opties heb om te winnen. Iedereen is erg gemotiveerd, maar ook al ben je vandaag in de ontsnapping: het wordt zwaar om te winnen.”

“De komende drie dagen zijn belangrijk voor me en geven me meerdere mogelijkheden. Deze regio ligt me wel en hopelijk kan ik dat nog eens laten zien”, aldus Van Avermaet.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.