Van Avermaet, Lobato, podiummissen, Roy, Bastianelli
In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over de klassiekerfiets van Greg Van Avermaet en het deelnemersveld van de Tour des Fjords.
Zwart-gouden fiets voor Van Avermaet
BMC heeft bij de persconferentie voorafgaand aan het Openingsweekend de nieuwe fiets van Greg Van Avermaet gepresenteerd. De olympisch kampioen en titelverdediger van de Omloop Het Nieuwsblad rijdt zijn klassiekers dit jaar op een zwarte BMC met gouden afwerking.
Lobato direct in actie
Juan José Lobato wordt door Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini direct opgesteld. De Spanjaard, die moest vertrekken bij LottoNL-Jumbo, maakt zaterdag zijn debuut in Italiaanse dienst in Classic de l’Ardèche. Zondag maakt hij ook zijn opwachting in Drôme Classic. In beide wedstrijden wordt hij geflankeerd door onder meer Damiano Cunego en Marco Canola. Of Lobato direct kansen krijgt om mee te doen voor de overwinning, valt nog te betwijfelen.
Roompot-Nederlandse Loterij op fjordentocht
De Tour des Fjords heeft de laatste vijf ploegen bekendgemaakt die van 22 tot en met 24 mei opdraven in Noorwegen gepresenteerd. Daarbij zit ook Roompot-Nederlandse Loterij. De oranje formatie eindigde vorig jaar met Jeroen Meijers en Nick van der Lijke in de top-10 van het eindklassement. De andere ploegen zijn Quick-Step Floors en Trek-Segafredo uit de WorldTour, aangevuld met de ProConti-teams CCC Sprandi Polkowice en Delko-Marseille Provence-KTM. Eerder al werd de deelname van LottoNL-Jumbo bevestigd. Vorig seizoen ging de eindzege naar Edvald Boasson Hagen.
Geen podiummissen meer bij Flanders Classics, maar een Master of Ceremony
Flanders Classics gooit de podiumceremonie op de schop. “Vanaf de Omloop HNB zit de huldiging voor alle Flanders Classics-voorjaarswedstrijden in een moderner, strakker jasje waarbij de laureaten bij de mannen én de vrouwen nog meer in de spotlights worden geplaatst”, schrijft de organisatie. Zo worden de vrouwen samen gehuldigd met de mannen, maar ook verdwijnen de podiummissen. Ook wel bloemenmeisjes genoemd.
Maya Leye (foto) zal Master of Ceremony zijn en de renners en rensters op het podium huldigen. Ze was jarenlang zelf rondemiss. “Er worden geen kussen meer gegeven en ook de bloemen verdwijnen. Verder verandert er eigenlijk niet zoveel. Alles zal wat strakker en frisser zijn. Er is nog altijd champagne en uiteraard blijft de trofee er ook”, zegt ze tegen Sporza. Of het iets met #MeToo te maken heeft, weet Leye niet. “Het past in de tijdsgeest dat de missen verdwijnen. … We waren al veel langer aan het kijken om het podium te veranderen. Ik heb het altijd heel graag gedaan in het verleden en zag mezelf nooit als lustobject. Het is een nieuw tijdperk en ik kijk uit naar mijn nieuwe rol.”
Roy treedt na dit seizoen af
FDJ heeft het afscheid aangekondigd van Jeremy Roy. De Fransman is inmiddels 34 jaar oud en koerst al sinds zijn profdebuut in 2003 voor de formatie van Marc Madiot. Hij heeft vier zeges op zijn erelijst staan, waaronder een etappe in Parijs-Nice 2009, Tro-Bro Léon 2010 en de GP de Marseillaise in 2011. In 2011 werd hij ook uitgeroepen tot meest strijdlustige renner van de Tour de France. Een datum wil Roy nog niet prikken voor zijn afscheid. “Want daarvoor heb ik nog veel grote koersen te rijden en doelen te bereiken met mijn ploegmaats.”
Bastianelli wint in Setmana Ciclista Valenciana
De Italiaanse Marta Bastianelli heeft de tweede rit in de Wielerweek van Valencia (UCI 2.2) voor vrouwen gewonnen. De sprintster van Alé-Cipollini was na 115 kilometer de snelste sprintster in Vila Real. Hannah Barnes, de winnares van de openingsrit, werd tweede en behoudt de leiderstrui in de Spaanse rittenkoers. De slotfase werd opgeschrikt door een valpartij, waarbij vooral Canyon//SRAM getroffen werd.
“in een moderner, strakker jasje”
“Master of Ceremony”
Zucht.
Lees: "het past in de tijd dat we een kleine minderheid met linkse gekkies als Simons en Anouscha who overal hun zin geven terwijl 95% niks tegen deze missen heeft."
Alleen de bloemen worden afgeschaft, die werden toch altijd meteen in het publiek gesneten. Er zal wel geen bloemensponsor meer te vinden zijn want dit onderdeel is totaal onomstreden.
Nou wonen er ook in steden veel mensen met een gebrek aan empathisch vermogen en niet alleen maar op het platteland. Helaas
Omdat plattelanders naar de stad trekken en degenen die binnen zijn liever de buitenlucht opzoeken, heeft zijn tijd nodig.
Plus tien.
Nu ze die hebben afgeschaft moeten ze de champagne ook verbieden: hoe decadent is dat wel niet?