Van Avermaet, Zesdaagse van Gent U23, Veldritreis
foto: ASO
woensdag 14 november 2018 om 13:38

Van Avermaet, Zesdaagse van Gent U23, Veldritreis

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Greg Van Avermaet, de uitslag van de eerste avond bij de beloften op de Zesdaagse van Gent en hoe de crossers zaterdag op zondag van het Tsjechische Tábor naar Hamme reizen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van Avermaet entertaint de jeugd

Over Hamme gesproken. Aankomende zaterdag kan de jongste jeugd zich er op hetzelfde parcours uitleven. Niet zomaar, want Olympisch kampioen op de weg Greg Van Avermaet en drievoudig wereldkampioen veldrijden Erwin Vervecken zullen de kinderen begeleiden, meldt Veldritkrant. Voor de jeugdige fans zal er ongetwijfeld een goed moment zijn om met de twee kleppers op de foto te gaan.


Crossers hebben lange reis voor de boeg

De veldrijders hebben dit weekend een lange reis voor de kiezen. Meteen na de Wereldbeker-cross in Tábor moeten ze linea recta naar Hamme vertrekken voor de derde manche van de DVV Trofee, een reis van 950 kilometer. Bijna alle veldrijders kiezen ervoor om het traject in twee delen met de camper af te leggen, waardoor zij in totaal zo’n tien uur onderweg zijn. Dat meldt Het Nieuwsblad. Uitzondering op de regel: Mathieu van der Poel, Sanne Cant en Gianni Vermeersch. Zij pakken om 09.00 uur op zondagmorgen een vlucht vanuit München terug naar ons land.


Wernimont en De Groote aan de leiding in Gent

Nicolas Wernimont en Arne De Groote zijn de eerste leiders in de AVS Cup, de Zesdaagse van Gent voor beloften. Het Belgische duo heeft zestien punten. De Britten Rhys Britton en Wil Tidball zijn tweede met een gelijk aantal punten. De Denen Matias Malmberg en Oliver Frederiksen staan met vijftien punten op de derde plaats. De volledige stand is hier te vinden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.