Van Avermaet ziet Cancellara als topfavoriet voor Milaan-San Remo
Foto: Sirotti
zaterdag 19 maart 2016 om 10:58

Van Avermaet ziet Cancellara als topfavoriet voor Milaan-San Remo

Greg Van Avermaet ziet Fabian Cancellara als belangrijkste kanshebber voor Milaan-San Remo. “Hij zegt natuurlijk het omgekeerde en wijst mij aan”, aldus Van Avermaet tegenover Sporza. “Maar dat is het spel dat elk jaar gespeeld wordt. Iedereen wil de druk afhouden.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“Hoe hij de Strade Bianchi en die tijdrit in de Tirreno wint, dat was impressionant”, oordeelt de Belg. “Hij is echt de topfavoriet voor Milaan-San Remo, daarachter komen Kristoff, Matthews en ik. Ik ga mijn koers niet op Fabian afstemmen. Ik rijd mijn eigen wedstrijd. Als hij springt, zal ik het natuurlijk gezien hebben. Afhankelijk van het moment en of ik de benen heb, zal ik proberen om mee te zijn. Ik hoop te winnen, maar het zal niet makkelijk zijn.”

“Het is een speciale koers die iedereen op zijn palmares wil. Winnen is niet vanzelfsprekend want het is echt een loterij. Elke keer als ik over de finish rijd, denk ik: ‘ik kan hier ooit winnen’.”

Geen probleem met Sagan
Afgelopen week schreef Van Avermaet Tirreno-Adriatico op zijn naam. Hij versloeg daar Peter Sagan, die na afloop niet blij was met de koerswijze van zijn concurrent. Hij vond dat de Belg te weinig kopwerk deed. Van Avermaet benadrukt echter dat er geen probleem tussen hen is. “Ik denk dat de journalisten daar meer mee bezig zijn dan Sagan en ik.”

“Hij is ontgoocheld, denk ik, net zoals ik ook ontgoocheld zou zijn als ik weer tweede was geworden. Dan doe je soms zulke uitspraken. Ik til er niet zo zwaar aan. Ik vind Sagan nog altijd een hele mooie wereldkampioen. Hij durft te koersen. Dat zijn renners die je moet aanmoedigen. Ik ben fan van Sagan”, besluit Van Avermaet.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
19 maart 2016 11:02
Topfavoriet? In MSR zijn er geen topfavorieten. Met dit weer is de kans op een sprint natuurlijk wat groter dan anders, maar mannen als Sagan, Van Avermaet, Cancellara en Stybar lijken sterk genoeg om ervoor te zorgen dat er geen sprint komt; althans, niet met een peloton.
19 maart 2016 11:09
Hij is fan maar schaart hem lekker onderhuids niet tot de topfavorieten, uiteraard bedoeld om er wielplakmateriaal van te kneden :)

Ik zie de heren klassiekerkleppers vandaag niet in staat om de snelle mannen af te schudden tenzij ze als gekken gaan beesten met een soortement van schifting op de Turchino, 2e mannen vooruit bij de capi en alle registers reeds open op de Cipressa. Katuscha, Orica en toch ook Dimension zullen een gesloten koers willen en hiervoor gaan samenwerken, wanneer die voltallig aan de laatse 55 km beginnen is er eigenlijk geen ontsnappen aan in deze milde omstandigheden.
19 maart 2016 11:30
De reactie naar Sagan toe vind ik wel fraai.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.