Opgave Van Hooydonck in Milaan-San Remo, MTB’ers gaan pijnlijk de mist in
foto: Cor Vos
zaterdag 23 maart 2019 om 13:20

Opgave Van Hooydonck in Milaan-San Remo, MTB’ers gaan pijnlijk de mist in

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de opgave van Nathan Van Hooydonck in Milaan-San Remo en een pijnlijke val in de achtdaagse mountainbikewedstrijd Cape Epic.

Van Avermaet ziet Van Hooydonck opgeven in MSR

Nathan Van Hooydonck heeft Milaan-San Remo al in een vroegtijdig stadium moeten verlaten. De 23-jarige renner moest na eenderde koers opgeven nadat hij al enkele dagen last had van maagproblemen.

Van Hooydonck was een van de vier Belgen bij CCC, waar Greg Van Avermaet de kopman is. Van Avermaet finishte al twee keer in de top-10 van Milaan-San Remo, maar winnen deed hij nog nooit op de Via Roma.

De wedstrijdprogramma’s van Van Hooydonck en Van Avermaet gaan gelijk op. De twee Belgen stonden dit seizoen ook al samen aan het vertrek van de Tour of Oman, Omloop Het Nieuwsblad, Strade Bianche en Tirreno-Adriatico. Van Hooydonck reed ook nog Kuurne-Brussel-Kuurne.


Deelnemers Cape Epic gaan pijnlijk de mist in

Aan de start van de zesde etappe van Cape Epic ontbraken vandaag Michele Casagrande en Fabian Rabensteiner, elfde in het klassement. Een stomme val in de slotfase van de vorige etappe was de boosdoener. Terwijl de Italianen hun zevende plaats met een high five vierden in de koninginnenrit van de achtdaagse mountainbikewedstrijd, verloren zij de controle over hun fiets en kwamen daardoor ten val. Casagrande kwam ongelukkig terecht en brak zijn sleutelbeen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.