Van Baarle start in Dwars door Vlaanderen en de Ronde
foto: Cor Vos
maandag 1 april 2019 om 19:54

Van Baarle start in Dwars door Vlaanderen en de Ronde

Dylan van Baarle is op tijd fit voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.De Nederlander van Team Sky staat ruim een maand na zijn gebroken hand aan de start van Dwars van Vlaanderen. “Het doel is de finale rijden”, zegt hij tegen WielerFlits. “De Ronde van Vlaanderen is ook al zeker.”

De klassiekerkopman van de Britse formatie brak in de Omloop Het Nieuwsblad zijn hand, waardoor direct vraagtekens gesteld werden bij de rest van zijn voorjaar. Na een operatie in Manchester herstelde Van Baarle snel. Afgelopen week vierde een goede rentree in de Wielerweek van Coppi en Bartali met een zesde plek in het eindklassement. “Ik denk niet dat ik achter op schema lig”, aldus de 26-jarige coureur.

Van Baarle reed drie keer eerder Dwars door Vlaanderen. In 2015 werd hij derde en twee jaar geleden eindigde hij als achtste. In de Ronde van Vlaanderen is een vierde plaats (2017) zijn beste resultaat.

De selectie van Team Sky in Dwars door Vlaanderen bestaat verder uit: Owain Doull, Kristoffer Halvorsen, Christian Knees, Chris Lawless, Gianni Moscon en Luke Rowe. De ploeg voor de Ronde wordt later deze week bekend.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.