Van Baarle wil het dit seizoen beter doen in klassiekers
foto: Cor Vos
woensdag 20 februari 2019 om 09:59

Van Baarle wil het dit seizoen beter doen in klassiekers

Dylan van Baarle kende een succesvol begin van 2019, met de eindzege in de Herald Sun Tour. De Nederlander van Sky richt zich nu op de voorjaarsklassiekers. “Ik wil het goede gevoel vanaf Het Nieuwsblad tot en met Parijs-Roubaix met goede resultaten doortrekken en dan het liefst met een overwinning”, vertelt de 26-jarige renner tegen CyclingOnline.

Van Baarle was niet echt tevreden met de klassiekers van vorig seizoen. De Zuid-Hollander werd ondanks dat twaalfde in de Ronde van Vlaanderen en negentiende in Parijs-Roubaix. “Ik kwam er in de Ronde van Vlaanderen een beetje doorheen, maar daarvoor was het niet veel soeps. Het is pas echt gaan lopen vanaf de Dauphiné. Tot en met de Vuelta heb ik een super hoog niveau gehaald”, blikt de tijdrijder terug. Van Baarle werd in 2018 Nederlands kampioen tijdrijden en eindigde in de BinckBank Tour op plaats vijf.

“Ik heb nog wel een beetje last”
De klassiekercoureur beëindigde zijn seizoen met een blessure. Door een valpartij in de Vuelta liep hij een scheur in zijn heup op. Na acht weken kon Van Baarle pas weer lopen. “Het was een ander einde van het seizoen dan je gewend was. Daarna moest ik eerst honderd procent herstellen om een voorbereidend plan voor het nieuwe jaar te kunnen maken. Ik heb nog wel een beetje last, maar het hindert mij niet met het koersen”, zegt de winnaar van de Herald Sun Tour.

Geen kopman in voorjaarsklassiekers
De ambities voor dit seizoen bestaan uit een overwinning in een klassieker en een plek in de Tourselectie van Sky. “We hebben vier of vijf man die podium kunnen rijden. We starten dan ook niet met een kopman. Het koersverloop zal uitwijzen wie er voor de overwinning zal rijden en daar wil ik graag bijzitten.” Na dit seizoen loopt zijn contract bij de Britse formatie af. Van Baarle schrok van het feit dat Sky zal stoppen met sponsoren. “Niemand heeft het zien aankomen, maar je moet verder”, aldus Van Baarle, die vandaag zijn seizoen hervat met de Volta ao Algarve.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.