Van Baarle wilde aanvallen: “Het was ons niet gegund”
foto: Marcel Koch (archief)
zondag 19 juli 2015 om 17:51

Van Baarle wilde aanvallen: “Het was ons niet gegund”

Dylan van Baarle zat vroeg in de etappe in een grote kopgroep, maar uiteindelijk wist deze niet weg te blijven. De jonge Nederlander van Cannondale-Garmin kwam uiteindelijk als 141e over de streep in Valence. “Ik dacht: ‘Laat ik maar eens gaan'”, zegt hij.

“Het was helaas maar voor even. Het was ons niet gegund om weg te blijven helaas. Ik had zelf niet meer verwacht na gisteren om het nog te proberen, maar ineens voelde ik me toch zo goed en toen dacht ik: ‘Ja, laat ik maar eens gaan'”, vertelt Van Baarle tegenover de NOS.

Katusha liet de groep waar Van Baarle inzat niet wegrijden. “Dat is frustrerend, maar zij rijden hun wedstrijd, en wij rijden onze wedstrijd. Wij (Cannondale-Garmin, red.) hebben het ook een keer gedaan vorige week, en gisteren deed IAM Cycling het ook. Dit is ook koers.”

Sebastian Langeveld gaf er vandaag de brui aan. De land- en ploeggenoot van Van Baarle is ziek. “Ik wist niet dat hij ziek was”, erkent Van Baarle. “Ik baal er natuurlijk enorm van. M’n roomie die nu uit de Tour is. Iedereen heeft een beetje last van zijn maag met de warmte, maar ik wist niet dat hij er zo aan toe was dat hij moest afstappen.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
19 juli 2015 17:56
Morgen nieuwe ronde nieuwe kansen
19 juli 2015 18:48
Naast de samenstelling van de kopgroep is er ook een geluksfactor die bepaald of de groep weg blijft of niet. Kop op Dylan, morgen gewoon weer proberen.
19 juli 2015 18:49
Dan is Langeveld plotseling ziek geworden. Verder doet van Baarle uitstekend werk deze Tour met een 16de plaats in Utrecht als persoonlijk succes.
19 juli 2015 21:30
Voor Dylan gewoon heel belangrijk om deze Tour mee te maken. Die gaat gewoon in de tas. Wellicht kan hij volgend jaar weer een stapje zetten in het voorjaar.
20 juli 2015 12:10
Vreemd dat hij niet wist dat zijn "roomie" ziek was..
Hopelijk kan hij vandaag samen met Kelderman mee in de kopgroep!
20 juli 2015 12:24
Langeveld wilde natuurlijk niet zeuren en de moraal erin houden. Als iedereen begint te klagen wordt het niet meer wat.
21 juli 2015 17:54
Ik vind hem tegenvallen met al die top 200 plekken!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.