Van den Broeck: “Deze titel doet toch wel iets met mij”
Foto: Sirotti
zaterdag 27 juni 2015 om 08:56

Van den Broeck: “Deze titel doet toch wel iets met mij”

Jurgen Van den Broeck won vrijdag het Belgisch kampioenschap tijdrijden. De renner van Lotto Soudal moest vechten tegen de tranen toen hij op het podium de Belgische driekleur mocht aantrekken. “Ik hecht echt veel waarde aan deze titel”, verklaart hij tegenover Belga. “Zeker na al die seizoenen van terugvechten.”

“Hier en daar werd er gezegd dat ik het niet meer zou kunnen, ik heb nu het tegendeel bewezen”, vervolgt Van den Broeck. “Een reden waarom ik nu juist tegen de tijd beter ben geworden, daar heb ik geen antwoord op. Dit is alleszins een opluchting. Deze titel doet toch wel iets met mij. Ik ben inderdaad emotioneel, zeker omdat dit BK in eigen streek gereden werd.”

De Belg woont tien kilometer van het parcours. “Daarom ook nam ik op elke trainingstocht dit lusje van de tijdrit erbij. Zo leerde ik het parcours nog wat beter kennen. Na de Ronde van Italië had ik al mijn zinnen op dit kampioenschap gezet. Ik wist dat de Ronde van Zwitserland veel te kort na de Giro kwam voor mij. In Zwitserland wou ik enkel meerijden.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
27 juni 2015 09:43
Hij ziet in dat tijdrijders belangrijk gevonden worden bij een ploeg als Orica. ;)
Ik kan me voorstellen dat hij hier heel blij mee is aangezien hij geen winnaar is. Nu verslaat hij toch wat gevestigde Belgische hardrijders.
27 juni 2015 10:01
Als hij zo kan uithalen in die tijdrit dan is dat denk ik ten koste gegaan van zijn klom capaciteiten. Maar inderdaad @chaba tijdrijder worden belangrijker en belangrijker lijkt het wel.. Heeft zijn top als kopman gehad, maar denk dat hij erg bruikbaar is als luxe knecht
27 juni 2015 12:26
Man man man,deze vent is toch een janker...weet niet hoe het komt dat hij nu plots beter tegen de klok fietst en geeft toe dat hij alleen maar wou/kon meerijden in Zwitserland. Die man zijn zelfkennis en ambities zijn ongekend. Zijn klimkwaliteiten zijn niet minder hij is op zijn niveau van zijn laatste jaren volgens zijn leeftijd. Het enigste voor mij dat hem siert is dat hij er soms kinderlijk emotioneel iets uitflapt. Bon verder niets met VDB2 en nog steeds de laatste officieuze "zonder-Epo-TDF-winnaar" Wat ook een hele prestatie is.
27 juni 2015 13:45
@zoetpap
Wat bedoel je precies met je laatste zin?
27 juni 2015 17:56
Wat ik zeg; denk dat hij het meest recht heeft op een sportieve overwinning in die tour dat hij vierde of derde was. (minst gedopeerd)
27 juni 2015 18:01
Als Belg zijnde dus.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.