Van der Breggen baalt van gebrek aan communicatie: “Er was helemaal niks”
zondag 5 augustus 2018 om 19:25

Van der Breggen baalt van gebrek aan communicatie: “Er was helemaal niks”

Anna van der Breggen werd in de slotkilometer van het EK op de weg overvleugeld door het peloton en zag zo haar kansen op de blauw-witte trui in rook opgaan. Na afloop baalde de Boels-Dolmans-renster van het gebrek aan communicatie, zo vertelt ze tegen de NOS: “Het was een moeilijke koers, want we hadden geen communicatie; we wisten helemaal niks. Toch denk ik dat we goed gekoerst hebben en we hebben het geprobeerd. Uiteindelijk was het gewoon lastig.”

Tijdens de koers kwam Van der Breggen vooruit te zitten met Elisa Longo Borghini. Dat was voor Van der Breggen een gunstige situatie, totdat de rappe Danielle Rowe de aansluiting maakte: “Ze mochten het dichtrijden toen zij aansloot, dat was beter, maar uiteindelijk reden we toch nog weg en dat was goed voor mij.”

“Door het gebrek aan communicatie hoorden we helemaal niks, dus dat maakte het heel lastig vandaag”, zegt de Nederlandse doelend op de onnavolgbare tactiek van de Nederlandse ploeg, die uiteindelijk het gat in de laatste kilometers dichtreed. “We kwamen hier om te winnen, echt jammer”, eindigt ze teleurgesteld.

RIDE Magazine
37 Reacties
Sorteer op:
5 augustus 2018 22:22
opvallend die eensgezindheid op wf trouwens. ;-)
5 augustus 2018 22:30
Dat is koers. Het is gewoon dom van je teamgenootjes dat ze achter je aan gaan rijden moeten ze toch echt iets beter opletten en ze bleef zelf ook al op 2.5 km van de streep in het wiel van de Italiaanse zitten als ze gewoon had doorgereden had ze met 2 vingers in de neus de sprint gewonnen.
5 augustus 2018 22:37
@tendam
Pleit jij serieus vóór oortjes? Wordt er al niet genoeg als robots gereden?

Afschaffen die handel, dit was heerlijke televisie.
5 augustus 2018 22:48
Ze reden nu toch juist als voorgeprogrammeerde robots, die ondanks een goede situatie bleven rijden volgens het afgesproken plan om voor een sprint met Wiebes te gaan!? Fietsende robots ontstaan niet door informatie via oortjes, maar door renners die niet nadenken en ploegleiders die enkel instructies geven op basis van vooraf geplande indelingen.
5 augustus 2018 23:22
"Voorgeprogrammeerde robots"? Omdat ze vooraf een tactisch plan hebben gemaakt en ze zich daar aan hebben gehouden? Het is toch logisch dat je een tactisch plan maakt voor de koers? Volgens mij gebeurde dat 80 jaar geleden ook al. Wat er vandaag gebeurde, heeft weinig met robots te maken maar gewoon met het niet juist inschatten van de koers.

Met oortjes haal je dat aspect (koersinzicht) compleet weg. Waarom je dat zou willen, is me een raadsel.
5 augustus 2018 23:53
Wacht, dus zonder oortjes kunnen ze ook een nauwkeurig uitgestippeld tactisch plan uitvoeren? Dan zijn de oortjes dus toch niet zo kwalijk als je dacht...

Dat ze koersinzicht compleet teniet doen is daarnaast ook klinkklare onzin. We zien tenslotte in koersen met oortjes nog meer dan genoeg mooie koersmomenten die van koersinzicht getuigen.
6 augustus 2018 07:53
Zonder oortjes heb je koersintelligentie nodig. Naast fysieke capaciteiten ook een kwestie van natuurlijke selectie. Hopelijk komt het terug.
6 augustus 2018 07:59
Wat een paniek en discussie over "dom oortjes". Nl wint eens niet, dit maakt de sport juist mooi!
6 augustus 2018 08:21
Begrijp ik uit de reacties van de rensters na afloop nou goed dat, ook al had Longo niet bij VdB kunnen aanhaken, NL ook achter VdB solo aan was gaan rijden? Ik snap er niks van.
6 augustus 2018 08:40
You win some, you loose some. Tjonge, wat een kritikasters hier. Vanachter hun pc, laptop, tablet, gsm. Wielrennen is geen computerspel. Zo gaan we dus om met de wielrensters die al jarenlang succesvol zijn. Geen succes, dan maar afbranden en veroordelen. Zonder dat we het verhaal van/in de koers kennen en ervaren hebben. Typisch nederlands....
6 augustus 2018 08:48
@vlek
Dat kunnen ze ja. Maar uiteraard is er vaak bijsturing nodig in de praktijk. Dat dwingt de renners dus om zelf de situatie in te schatten en daarnaar te handelen. Met oortjes wordt dit netjes geregeld in de ploegauto.

Maar het punt is, met of zonder oortjes. Jij vindt dus mét oortjes meer voordelen opleveren dan zonder?
6 augustus 2018 08:58
Er is maar een conclusie ,ze gunnen het van der Breggen niet de Ned dames

Om te reageren moet je ingelogd zijn.