Van der Breggen: “De zwaarste wedstrijd die ik ooit heb gereden”
foto: LaPresse
zondag 4 maart 2018 om 11:08

Van der Breggen: “De zwaarste wedstrijd die ik ooit heb gereden”

Anna van der Breggen kroonde zich gisteren tot winnares van Strade Bianche voor vrouwen. In de eerste Women’s World Wour-wedstrijd van het seizoen drukte ze direct haar stempel met een solo van bijna twintig kilometer, al had ze in de finale liever wat langer hulp gehad van Elisa Longo Borghini. “Dan heb je iets meer herstelmomenten, maar dat was niet zo. Ik had zelf voor de aanval gekozen, dus ik ben er toen vol voor gegaan”, zegt ze in het persbericht van Boels-Dolmans.

“Het was zwaar vandaag!”, was het eerste wat Van der Breggen zei na afloop. De vrouwen reden hun wedstrijd grotendeels in de ochtenduren, nadat het dagenlang geregend en gesneeuwd had op de Toscaanse grindwegen. “We wisten van tevoren dat het zwaar zou worden, dus we hebben geprobeerd om zo warm mogelijk te blijven, dus jasjes zo lang mogelijk aanhouden, voldoende eten en drinken. Dat is zo veel moeilijker in een wedstrijd als deze, met al die lagen kleding aan en bevroren handen.”

Van der Breggen had baat bij de aanwezigheid van wereldkampioene Chantal Blaak in de kopgroep. “Het was super dat Chantal voorop zat, zodat het tempo hoog lag en we wat warmer werden, maar je voelde dat alles heel veel energie kostte”, geeft de olympisch kampioene aan. Zij viel twintig kilometer voor het einde aan met de Italiaanse Longo Borghini, die ze niet veel later achterliet. In de slotfase wist ze haar voorsprong vast te houden en zelfs uit te breiden in de smalle straten van Siena. “Het was een epische wedstrijd, ik denk dat het de zwaarste wedstrijd is die ik ooit heb gereden. Ik was compleet leeg aan de finish”, blikt Van der Breggen terug.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
4 maart 2018 11:17
Wat hebben we toch een enorm sterke generatie dames rondrijden momenteel. Van der Breggen met stip bovenaan want winnen in Siena is stiekem toch mooier dan winnen in Apeldoorn. ;)
4 maart 2018 11:27
@Wheely. Helemaal mee eens. Misschien is zelfs alles in Siena wel mooier dan in Apeldoorn.
4 maart 2018 11:59
Minder parkeergelegenheid in het centrum van Siena...
4 maart 2018 14:14
Prachtig die blijdschap bij de vrouwen, plezier straalt eraf na vier uur buffelen in de regen.
4 maart 2018 15:06
Prachtig Breg en Blaak terug op de Campo. Complimenti.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.