Van der Breggen grijpt de macht in Californië: “Trots op mezelf en de ploeg”
Anna van der Breggen - foto: Cor Vos
vrijdag 17 mei 2019 om 09:11

Van der Breggen grijpt de macht in Californië: “Trots op mezelf en de ploeg”

In de openingsrit van de Ronde van Californië voor vrouwen toonde Anna van der Breggen nog maar eens dat de vloek van de regenboogtrui voor haar niet opgaat. Op overtuigende wijze soleerde ze naar de eerste leiderstrui door iedereen uit het wiel te kletsen op een klimmetje kort voor de finish. “Ik ben blij voor de ploeg en mezelf om het hier af te maken”, zegt de wereldkampioene na afloop.

Haar aanval op de laatste helling voor de finish in Ventura was gepland, geeft Van der Breggen aan in het interview na de finish. “Op vijf kilometer van de finish lag een mooi klimmetje waardoor ik wist dat het mogelijk zou zijn om naar de finish te soleren. Mijn aanval was goed en ik ben blij voor de ploeg en mezelf om het hier af te maken.”

De wereldkampioene roemt het werk van haar ploeggenoten: “Katie Hall heeft onderweg geweldig gewerkt om de koers zwaar te maken en ook Chantal Blaak en Karol-Ann Canuel hebben hard gereden om het gat met Zabelinskaya te verkleinen, dus dit is zeker een teamprestatie. Ik ben trots op ze. Dit is een geweldige start voor mij en het team.”

Van der Breggen, die de Californische rittenkoers in 2017 al eens wist te winnen, heeft na de openingsrit een voorsprong van achttien seconden op de dichtste belager in het klassement. De 29-jarige durft echter nog geen voorschot te nemen op een eventuele nieuwe eindzege in de WorldTour-meerdaagse. “Dit geeft natuurlijk wel vertrouwen, maar morgen is een totaal andere etappe. Dat ik nu de leiderstrui hebt verandert niet daar niet zo veel aan.”

“De etappe naar Mount Baldy is een eerlijke rit”, blikt ze vooruit op de tweede van drie etappes. “Je moet goede benen en een goede moraal hebben en het wordt voor iedereen zwaar. Ik heb de klim nog niet gezien, maar ik heb er al wel verhalen over gehoord. Het zou een zware klim moeten zijn…”

Voor Van der Breggen was de zege in de Ronde van Californië haar tweede overwinning van het seizoen. Eerder dit jaar was ze al de beste in de Waalse Pijl.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.