Van der Breggen: “Ik vind de kleurtjes nu ineens heel erg mooi”
woensdag 24 juni 2015 om 22:47

Van der Breggen: “Ik vind de kleurtjes nu ineens heel erg mooi”

Tegen ieders verrassing in kroonde Anna van der Breggen zich voor het eerst in haar leven tot Nederlands kampioen. De inwoonster van Zwolle was in de tijdrit meer dan een halve minuut sneller dan Ellen van Dijk. Die laatste won vorige week nog goud tijdens de tijdrit van de Europese Spelen. “Ik had op een podiumplek gehoopt. Maar winnen tegen een Van Dijk in vorm, daar had ik alleen maar van gedroomd. Ik snap er zelf nog niets van”, vertelt de dolgelukkige winnares na afloop.

Geen parcours naar haar hart
“Het ging erg goed onderweg. Ik kon steeds hetzelfde tempo onderhouden, dat had ik goed in de gaten. Dit seizoen wilde ik me meer focussen op mijn tijdrit, omdat dit in het rondewerk nu eenmaal erg belangrijk is. Ik vind het prettig als een tijdritparcours erg bochtig is en dan het liefst met wat klimwerk. Dat heb je hier in Emmen allebei niet”, grapt de nieuwbakken kampioen. “Mede daarom is het voor mezelf ook een grote verrassing. Maar ik moet zeggen: ik vind deze kleurtjes nu wel ineens heel erg mooi! Hij komt in ieder geval omlijst boven mijn bed te hangen.”

Focus op tijdrit Olympische Spelen
Van der Breggen had onderweg problemen met haar oortjes. “Mijn communicatie deed het halverwege de tijdrit niet meer. Ik hoorde pas toen ik over de lijn kwam dat ik gewonnen had, dus ik moet het echt nog even tot me door laten dringen. Maar aan de andere kant sterkt het wel mijn idee om volgend jaar in Rio de Janeiro (tijdens de Olympische Spelen, red.) de tijdrit te betwisten. Dat parcours moet me normaal gesproken beter liggen. De zege van vandaag moet ook voor de bondscoach een teken zijn dat ik daar hoor te rijden.”

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
24 juni 2015 22:57
van der Breggen is al goed tijdje onderweg om de nieuwe koningin van het wielrennen te worden en denk dat ze die titel ook echt wel verdient.
24 juni 2015 23:20
@redactie: Is Van der Breggen opeens Vlaams geworden?

(Zo nee, dan heeft ze vast het woord betwisten niet gebruikt)
24 juni 2015 23:22
@redactie het is deze kleurtjeS of de kleuren niet deze kleurtje dat zeggen alleen bepaalde mensen die naar nederland zijn gekomen.
24 juni 2015 23:34
Op deze liedje kan ik de hele nacht wel dansen.
24 juni 2015 23:43
@Poeksel
Betwisten is een doodnormaal Hollands woord
25 juni 2015 00:02
Dat betwist ik niet, pollekevandenfietspompe. Maar kijk eens op https://sites.google.com/site/marcmjdecoster/heetvandenaald onder de b.
25 juni 2015 00:28
@Wheely

Nice ;)
25 juni 2015 03:44
@poeksel

Hoe kan een Vlaamse uitdrukking nu fout zijn? Straks zeg je me nog dat elk dialect fout is.
Is het trouwens color of colour? En wat is de betekenis van "pissed"?

Enzovoort.
25 juni 2015 07:19
Het blijft een vrouw. Ze wordt Nederlands Kampioen Tijdrijden maar wat ze leuk vindt is de trui met mooie kleurtjes :).
25 juni 2015 09:37
Praten ze tegenwoordig Vlaams in Zwolle, Samus?
25 juni 2015 10:43
@Poeksel
Svp niet je eigen beperkte woordenschat projecteren op de redactie of anderen. Betwisten is een doodnormaal nederlands woord.
25 juni 2015 11:46
Voor iemand die een ander een beperkte woordenschat toedicht kun je slecht lezen, Coldeportes. Betwisten betekent in het Nederlands 'aanvechten, bestrijden'. Het gebruiken in de betekenis 'een wedstrijd rijden' is Vlaams wielerdialect.
25 juni 2015 12:40
betwisten is een normaal Nederlands woord, maar een wedstrijd of tijdrit 'betwisten' is inderdaad een fout gebruik van dit woord.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.