Van der Breggen: “Lekker om me weer zo te voelen”

woensdag 24 april 2019 om 15:42
Van der Breggen: “Lekker om me weer zo te voelen”

foto: Cor Vos

“Wat een lekker gevoel om me weer zo te voelen”, kon Anna van der Breggen haar geluk niet op na haar vijfde zege op rij in de Waalse Pijl. Net als de vier vorige jaren kwam ze als eerste over de streep op de Muur van Hoei. Daarmee evenaart ze de vijf recordzeges van Marianne Vos.

Weliswaar schreef Van der Breggen dit seizoen al de Zuid-Afrikaanse MTB-wedstrijd Cape Epic al op haar naam, maar winnen op de weg deed ze nog niet sinds ze haar eerste regenboogtrui veroverde in Oostenrijk. Tot vandaag. De Nederlandse maakte deel uit van de dertien rensters die op de Muur van Hoei zouden strijden om de winst. Ze wachtte haar kans af om op het steilste stuk van de klim toe te slaan.

‘Winnen blijft wel leuk’
“In het voorjaar heb ik de Cape Epic gewonnen en dat voelde ook mooi. Maar op de weg werd het wel weer een keer tijd zoals heel veel zeiden”, vertelde Van der Breggen na afloop aan de NOS. “Zo voelde het voor mij niet, maar winnen blijft wel leuk ja.” Ze gaf aan dat ze zich zoveel mogelijk gespaard had, waarna ze aan het koersverloop wel aanvoelde dat het zou aankomen op de Muur. “En die heb ik al eerder gedaan.”

Met vijf zeges is wel duidelijk dat de Nederlandse de Muur van Hoei onder de knie heeft. “Je moet een beetje aanvoelen hoe je de klim moet indelen. Je loopt gewoon helemaal vol. Dat is de Muur eigenlijk: doortrappen op het moment dat je denkt, ik wil niet meer.”

‘Vorig jaar hadden we een absurd jaar’
Van der Breggen zorgde met haar zege voor het eerste WorldTour-succes voor Boels-Dolmans in 2019, het derde succes van de ploeg in totaal. “Winnen is altijd lekker natuurlijk. Twee jaar geleden was het eigenlijk ook hier dat we begonnen met winnen. Vorig jaar hadden we gewoon een absurd jaar. Nu merk ik wel dat, als het even wat minder begint, je dan ook weer waardeert wat voor een gek jaar het was en hoe onwijs gaaf dat was.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.