Van der Breggen strandt in zicht van de haven: “Dit is shit”
foto: Sirotti
Koen Middendorp dinsdag 17 juli 2018 om 14:41

Van der Breggen strandt in zicht van de haven: “Dit is shit”

Met een ware Houdini-act wist Annemiek van Vleuten La Course te winnen. De renster van Mitchelton-Scott leek zich met nog vijfhonderd meter te gaan te moeten neerleggen bij een overwinning van haar grote rivale Anna van der Breggen. De winnares van de Giro Rosa wist met een ultieme krachtinspanning echter nog op en over de Olympisch kampioene te gaan. Die laatste baalde daar na afloop zichtbaar van. “Dit is shit. Ik voelde dat het langzaam minder werd”, zo laat Van der Breggen weten aan de NOS.

De Zwolse leek het nagelbijtende duel in haar voordeel te beslissen, maar in de laatste hellende meters kwam ze de man met de hamer tegen. “Het was lang geleden dat ik nog een dergelijke wedstrijd had betwist. Ik voelde dan ook dat het langzaam minder werd. Ik kon gewoon niet meer staan op het laatste bultje, laat staan sprinten. Dat nekte me uiteindelijk.”

De 28-jarige renster van Boels-Dolmans had haar aanval op de Col de la Colombière, de slotklim onderweg naar Le Grand-Bornand, niet gepland. “Het was sowieso kijken hoe ik mezelf zou voelen. Ik beklom vandaag voor het eerst sinds lange tijd weer echte cols. Het ging uiteindelijk best goed, maar het werd alleen op het einde snel minder”, zo concludeert ze.

3 Reacties
Sorteer op:
Vond t een mooi interview op de NOS
Ik zit bij de vd Breggen-fans.
Ik ook!

Geef een reactie