Van der Breggen verovert eindoverwinning in Californië
zaterdag 18 mei 2019 om 21:33

Van der Breggen verovert eindoverwinning in Californië

Anna van der Breggen heeft de Ronde van Californië op haar naam geschreven. De 29-jarige renster van Boels Dolmans gaf in de slotrit haar gele leiderstrui niet meer uit handen.

De 115 kilometer lange slotrit van Santa Clarita naar Pasadena werd gewonnen door Elisa Balsamo (Valcar Cylance). De Italiaanse was de snelste in de massasprint, waarin zij Arlenis Sierra (Astana Womens Team) en Leigh Ann Ganzar (Hagens Berman) versloeg.

De Nederlandse Pauliena Rooijakkers (CCC-Liv) en de Duitse Kathrin Hammes (WNT-Roto) kleurden als overlevers van een eerdere vlucht de finale, waarin zij gezelschap kregen van Olga Zabelinskaya (Cogeas – Mettler) en Marta Cavalli (Valcar Cylance). De koplopers zouden het echter niet tot het einde volhouden en werden in de slotronde bijgehaald.

In de sprint om de dagzege kreeg Coryn Rivera (Sunweb) af te rekenen met materiaalpech en bleek Balsamo over de snelste benen te beschikken. De nog maar 21-jarige Italiaanse boekte dankzij haar snelle eindschot de grootste overwinning in haar carrière.

Balsamo maakt het af in de sprint – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.