Van der Haar maakt overstap naar Rabo-Giant Offroad Team
donderdag 11 februari 2010 om 18:11

Van der Haar maakt overstap naar Rabo-Giant Offroad Team

Lars van der Haar rijdt volgend seizoen voor het Rabobank-Giant Offroad Team. De 18-jarige Nederlander maakt de overstap van het AA Drink Cycling Team, en volgt zo ploegleider Richard Groenendaal, die dezelfde switch maakte.

Van der Haar wordt gezien als één van de grootste Nederlandse talenten in het veldrijden, en pakte vorig jaar de nationale titel in die discipline bij de juniores. De beslissing van de Nederlander is een opsteker voor het pas opgerichte Offroad-team van Rabobank. Eerder liepen gesprekken met andere Nederlandse talenten als Micki van Empel en David van der Poel op niets uit.

Na het aantrekken van Gerben de Knegt en Bart Aernouts is Van der Haar pas de derde veldrijder bij de ploeg. Ploegleider Richard Groenendaal gaf dan ook aan na de sluitingsprijs te Oostmalle naarstig op zoek te gaan naar Nederlandse talenten, al zullen de beschikbare acht plaatsen waarschijnlijk niet allemaal opgevuld worden.

Naast de drie veldrijders bestaat het Rabobank-Giant Offroad Team uit een handvol mountainbikers, die voornamelijk afkomstig zijn van het Brink-Ten Tusscher Team. Vandaag zal de ploeg gepresenteerd worden aan het publiek.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.