Van der Haar na zilver op EK: “Op waarde geklopt”
foto: Sportfoto.nl (archief)
zondag 5 november 2017 om 18:06

Van der Haar na zilver op EK: “Op waarde geklopt”

Lars van der Haar is tijdens het EK veldrijden op waarde geklopt door Mathieu van der Poel. Dat vertelde de kleine Woudenberger na afloop van zijn zilveren race tegen RTV Utrecht. “Je kan niet anders dan tevreden zijn als je op waarde wordt geklopt”, zegt hij.

Van der Haar kende een goede start. Hij nam in de eerste ronde al afstand van de rest, samen met landgenoot en topfavoriet Van der Poel. “Mathieu trok vanaf het begin vol door en ik kon hem twee rondes volgen”, blikt de crosser van Telenet-Fidea terug. Van der Haar weet ook waar Van der Poel het verschil maakte. “Hij sprong met fiets en al over de balken en ik niet, dat was het verschil. Dit waren de moeilijkste balken van het seizoen. Mathieu kan dat dus wel, en hij heeft daar dan als enige voordeel van.”

Voor Van der Haar staat een datum al heel lang rood omcirkeld in zijn agenda. Zondag 4 februari wordt in Valkenburg namelijk het WK veldrijden georganiseerd, op een typisch Van der Haar-parcours: “In Valkenburg liggen er volgens mij geen balken. Dat parcours ligt mij altijd wel.”

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
5 november 2017 18:27
MvdP ging niet voluit, leek. Ook zonder balken denk ik dat MvdP had gewonnen.
5 november 2017 18:47
Zag iedereen al aankomen volg het niet veel, maar het valt me op dat het altijd 1 renner is die domineert. Dat maakt de sport wel een beetje saai naar mijn mening.
bijv de balken zeker mooi als dat je specialiteit is maar zorgt ervoor dat er maar 1 kanshebber is vandaag.
5 november 2017 18:53
Als Lars eens WK zou worden, dat zou ik echt machtig mooi vinden!
5 november 2017 18:57
Vorig jaar hebben we toch aardig wat mooie duels gezien @ mollemarijden. Het is maar wat je je herinnert. Dit seizoen staat er geen maat op.

Denk ook dat hij zonder balken de beste was, maar Lars was vandaag een uitstekende nummer twee. Klasse coureur hoor, kent zijn krachten.
5 november 2017 20:51
@ Mollemarijden - afgelopen woensdag was Het toch vrij close ondanks dat Mathieu duidelijk de beste was. Het is jammer dat crossed idd Vaal Maar 1 tegen 1 is, Maar de expressie en beleving zijn veel beter zichtbaar dan in een wegwedstrijd, Buiten parijs-roubaix en bergop finishes gerekent...
6 november 2017 10:27
Wat kan Lars van der Haar op 4 februari in Valkenburg? Zijn prestaties op dit parcours in de voorbije vier jaar. Tussen haakjes de eerste drie van dat jaar.


Prestaties Lars van der Haar in Valkenburg.
2013 1 (v.d Haar,Pauwels,Walsleben)
2014 1 (v.d.Haar,Pauwels, van Kessel)
2015 1 (v.d.Haar,v. Aert,Nys)
2016 7 (v.d. Poel,v Aert,M.Vanthourenhout).

Opmerkelijk is dat er steeds maar een beperkt tijdsverschil is. (gemiddeld 20 sec.)
Geraadpleegde bron: Wv.cycling.com.

Mijn prognose voor WK 04-02-2018 Valkenburg: 1.v.d.Haar, 2 v.d.Poel 3.M.Vanthourenhout.
6 november 2017 11:36
Hij is erg sterk bezig de afgelopen weken. Wat mij betreft niet alleen gisteren de nummer 2, maar dit seizoen ook de nummer 2 veldrijder.
6 november 2017 11:58
@jibi, van der Haar moet net zo goed of nog iets beter zijn als gister. En hopen dat MvdP zijn huidige topvorm een keer kwijt raakt en niet meer terugvindt. Op deze MvdP staat geen maat.
6 november 2017 12:45
@jibi,dat was steeds in oktober nou word er in februari gefietst(WK).En als het Mathieu uit komt dan legt papa wel een paar balkjes in het parcours, dus V D Haar ik zou er maar niet op rekenen dat je er geen balkjes tegen komt
6 november 2017 14:20
Respect voor Lars. Terwijl hij vooraf al weet dat een tweede plaats het maximaal haalbare is, gaat hij toch voluit. Daar kunnen de Belgen nog wat van leren. In plaats van in het "peloton' te proberen de voorsprong van Mathieu en Lars te beperken gaan ze elkaar zitten beloeren en zijn ze nog te beroerd om een meter kopwerk voor een collega te doen. Hoezo een Belgische ploeg? Het tafereel na afloop met Aerts en Vanthourenhout is alleszeggend. Te triest voor woorden !
7 november 2017 11:35
@John, hen Adrie nog NOOIT kunnen betrappen op een parcours dat Mathieu in de kaart speelt. Zal ook nu niet gebeuren. Adrie en Mathieu hebben wat dat betreft een andere visie op wat een mooi Cross parcours is.
7 november 2017 22:33
Ik heb ook de indruk dat Adrie van der Poel een eerlijke sportman is. Ik kijk enorm uit naar de strijd op het WK tussen Mathieu van der Poel en Lars van der Haar. Als ik mijn gevoel ,laat spreken dan wint Lars van der Haar het WK in Valkenburg. Bij het voorbij Europese kampioenschap in Tabor reed hij ook heel sterk.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.