Van der Haar: “Singletrack kan in Hamme een rol spelen”
foto: Marcel Koch (archief)
Youri IJnsen donderdag 23 november 2017 om 18:45

Van der Haar: “Singletrack kan in Hamme een rol spelen”

Komende zondag staat in Hamme de Flandriencross voor de DVV Trofee op het programma. Mathieu van der Poel gaat in dit klassement – dat gebaseerd is op tijd – aan de leiding voor het Telenet Fidea Lions-duo Lars van der Haar en Toon Aerts. “Het zal heel moeilijk zijn om Mathieu van de overwinning te houden”, denkt de Belg.

Samenwerken
Toch hopen de poulains van Sven Nys van elkaar te profiteren. Van der Haar volgt in het klassement op 14 seconden van de Europees kampioen, de achterstand van Aerts bedraagt 31 tellen. “In het verleden heb ik nog nooit een goed resultaat gereden in Hamme, maar het parcours moet me wel liggen”, vertelt Van der Haar op de website van de DVV Trofee. “Zitten we (hij en Aerts, red.) in de finale van de wedstrijd samen nog in een goede positie, dan kan de single track op het einde van de omloop wel een rol spelen.”

Aerts vreest dus dat er niet veel aan Van der Poel te doen is, maar hij hoopt met Van der Haar de crosser van Beobank-Corendon een kopje kleiner te maken. “Misschien kunnen we als ploeg wel iets forceren. Lars en ik staan er op dit moment nog goed voor. We zitten nog in de beginfase van dit klassement, maar als we dit tot op het einde kunnen vasthouden, dan kunnen we zeker nog iets voor elkaar betekenen.”

20 Reacties
Sorteer op:
Ik vind het artikel nogal warrig geschreven. Is dit een dubbel interview geweest? Edit: Na het nog eens te lezen is het voornamelijk het woordje 'dus' in de laatste alinea waar ik over struikel. 'Dus' verwijst in dit geval naar niets, maar beter weghalen... dus ;)
@Arry 'dus' verwijst naar de quote van Aerts in de lead.
23 nov
"de achterstand van Aerts" niet te verwarren met van Aerts achterstand...
@Youri Prima, al vind ik het nog steeds warrig. Het loopt niet duidelijk in elkaar over en het lijkt een mix van twee bronnen te zijn. Hoe dan ook, hopen dat ze strijd kunnen leveren zondag :)
@ Youri: er wordt zowel in de titel als in het stuk verwezen naar die singletrack, maar wat is dat dan? edit; dat is dus een mountainbike-term:
Quote:
De term singletrack (ook: singel track) wordt gebruikt om een bepaald type mountainbike-pad te beschrijven. De essentie van een singletrack is dat deze smal is en vaak slingerend maar wel in een vloeiende beweging wegloopt. Veel boomstronken en -wortels, rotsen en scherpe krappe bochten tussen bomen door maken een singletrack vaak technisch moeilijk.
@8.6 Een smal paadje waar je niet naast elkaar kan rijden. ;)
@ delgado: had het al opgezocht. ligt het aan mij dat ik die term niet ken of is het de fout van WF om aan te nemen dat we deze term allemaal wel kennen?
Wat een beetje vaag blijft is de manier waarop de 'singletrack' volgens van der Haar een rol zou kunnen spelen. Denkt hij dat hij en Aerts die strook sneller kunnen rijden dan van der Poel? Of denkt hij dat die singletrack het moeilijk zal maken voor van der Poel om op die plek weg te springen? Ik vermoed dat laatste. Als van der Poel op die strook in het wiel zit, kunnen ze hem misschien dwingen tot een eindsprint.
@8.6 Ik heb het ook eerst op moeten zoeken, hoewel ik door de naam al wel een vermoeden had.
@SteelHorseCowboy Ik denk geen van beide. Van der Haar doelt op ploegtactiek waarin de singletrack een rol kan spelen. Van der Haar in eerste positie, Aerts in tweede (of andersom) en van der Poel in derde positie waarbij Aerts/Van der Haar het gat laat vallen/afremt.
24 nov
Het is wel degelijk komkommertijd, zelfs in de reacties...
@8.6 Oh haha, ik dacht inderdaad dat dit een algemeen bekende term was. Was dus eigenlijk bedoeld als 'grapje'.
@ delgado: wel, ik ben wegwielerliefhebber, en daar komt die term nooit voorbij. dus hoe ik die term nu zou moeten kennen is me een raadsel.
@8.6 Nee klopt. Maar toch dacht ik dat dit goed bekend was. Zelf geen fietser?
'Een kopje kleiner maken' kan ik maar op één manier uitleggen en alhoewel dat waarschijnlijk een van de weinige manieren is om van der Poel te verslaan, raad ik het ten zeerste af.
@ delgado: jawel en nog mountainbiker ook, dus ik bevind me regelmatig op die zogenaamde 'singletracks' zonder te weten dat die zo heten. als je gewoon voor jezelf fietst hoef je die termen toch niet te kennen.
Die singletracks zijn zo'n beetje de grootste reden dat er geen hol aan is om naar MTB te kijken, lekker in colonne achter elkaar aan dreutelen wachtend tot er eentje op zijn muil gaat > sssssspppppannnnennnd...
@8.6 Lol. Niks moet. Ik vind het gewoon apart dat je dat zelfs als mountainbiker niet kent :) hoe wordt dat bij jullie dan wel genoemd? @RV Kijken niet, zelf rijden wel.
Ik doe het ook regelmatig maar dan wel lekker solo of met 1 kameraad. En dan niet op plekken waar ze er eentje hebben aangelegd tijdens mooi weer, ben net een puma wat dat betreft, opzouten jullie. 'Enkelbreedspad' heet dat in 8.6-land geloof ik
Een paar winters geleden toen er veel sneeuw lag had je veel cross parcoursen waar je nauwelijks in kon halen. Toen kwam de term Nog wel eens langs.

Geef een reactie