Van der Haar voelt zich thuis op Cauberg: “Ga op deze korte klimmetjes niet kapot”
foto: Marcel Koch
zondag 18 oktober 2015 om 17:37

Van der Haar voelt zich thuis op Cauberg: “Ga op deze korte klimmetjes niet kapot”

Lars van der Haar heeft zijn derde Caubergcross-zege op rij geboekt. De Nederlander van Giant-Alpecin voerde in Valkenburg een onemanshow op, nadat hij in de eerste ronde nog een beetje tegenstand kreeg van Wout van Aert. De Belg eindigde als tweede en werd voor het eerst geklopt dit veldrit-seizoen. “Een reeks houdt altijd eens op”, had Van der Haar nog gezegd tegen zijn Belgische collega.

“Dat ik hier niet te kloppen ben, is wel gaaf. Maar zoals ik ook tegen Van Aert gezegd had: een reeks houdt altijd eens op”, citeert Sporza uit de mond van de kleine Woudenberger. “Of ik hier voordeel haal uit mijn gewicht? Dat weet ik niet. Ik heb wel een groot explosief vermogen en ga hier op deze korte klimmetjes bijna niet kapot.”

Van Aert ging in de eerste ronde al op de pedalen staan, wat hij niet gewoon is. “Ik had het vrij snel door wat hij wou doen”, aldus Van der Haar. “Dat kwam me ook goed uit, want de koers was op die manier heel zwaar.” Van Aert is nog wel de leider in de Wereldbeker, maar Van der Haar komt dichter. “Dat blijft een doel, maar ik moet na een vijftal crossen kijken waar ik sta. Ik probeer eerst eens goed te rijden in Koksijde”, kijkt de Nederlander vooruit op de komende Wereldbekermanche.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
18 oktober 2015 17:41
Of topic. Vreemd dat de Belgen deze sport willen internationaliseren en dat denken te bereiken met steeds minder tv uitzendingen die je overal kunt bekijken.
18 oktober 2015 17:54
Walkowiak
Inderdaad. Maar het crossen staat mi toch in de schaduw van het mtben. Wel jammer..
18 oktober 2015 18:34
Walkowiak

Its all about the money.
18 oktober 2015 19:11
Kelder is de Man

Terwijl het mtben nog moeilijker te volgen is. En veel minder exposure krijgt.
18 oktober 2015 19:38
MTB in Nederland stelt niks voor volgens de NOS.... Veldrijden dan nog een beetje
18 oktober 2015 21:25
Telenet maakt de internationalisering geen reet uit. Karma dat hun team het dit jaar zo matig doet.
18 oktober 2015 21:47
Is er bij de wfers niet iemand die telenet kan hacken zodat we allen kunnen kijken
19 oktober 2015 03:22
@walkowiak
Ik kan je opmerking niet plaatsen. De wedstrijd was met een stream bij zowel npo als uci prima te volgen. Wil je de tv gehackt hebben?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.