Van der Hoorn lacht met Van der Poel: “Ben graag op het WK als hij iemand nodig heeft”

zondag 12 september 2021 om 19:40
Van der Hoorn lacht met Van der Poel: “Ben graag op het WK als hij iemand nodig heeft”

foto: Cor Vos

Taco van der Hoorn nam het vandaag in de finale van de Antwerp Port Epic op tegen Mathieu van der Poel, maar later deze maand zijn de twee mogelijk ploeggenoten op het WK wielrennen in Vlaanderen. In de interviewtent lachten beiden er wat om. “Ik hoop dat ik erbij ben”, zei Van der Hoorn.

Van der Poel is de beoogde kopman van de Nederlandse ploeg op het wereldkampioenschap, al is hij nog niet helemaal zeker daarover vanwege rugproblemen. In de Antwerp Port Epic was daar echter weinig van te zien, merkte ook Van der Hoorn. Zelf hoopt de hardrijder van Intermarché-Wanty-Gobert op een plek in de WK-selectie. “Ik weet niet of hij nog iemand nodig heeft”, zei hij terwijl Van der Poel instemmend knikte. “Want dan ben ik er graag bij.”

foto: Cor Vos

Van der Hoorn wist dat het moeilijk ging worden om ‘MVDP’ te verslaan in Antwerpen. “Ik had daarvoor nog hoop dat hij niet zo goed was, maar dat viel tegen. Het ging even hard toen hij aanviel, maar ik kon hem volgen. Wat ga je verder doen? Het was een lastig verhaal. Ik zat een beetje in de tang, want Merlier zat er ook nog achter. En die explosiviteit mis ik gewoon. Mijn benen waren best goed, ik zat niet kapot, maar hij is gewoon sneller”, vertelt hij.

Op 1,6 kilometer van de finish probeerde Van der Hoorn nog een aanval te plaatsen, tegen beter weten in. “Ik moest iets proberen”, lacht hij. “Maar hij zat goed op te letten. Ik zat vast. Ik had ook kunnen stoppen met rijden, maar dat had niet veel uitgemaakt. Hij was gewoon beter in de finale, en sneller.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone